2022. május 27., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Elkezdte az iskolák rendbetételét a KLIK

Főoldal>Közérdekű>Elkezdte az iskolák rendbetételét a KLIK
 
Írta: Szerk.
2017. augusztus 16. 12:40
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szépülnek az iskolák! A KLIK mind a tizenöt kispesti iskolában elvégezte a tisztasági festést, emellett jó néhányban sor került az égető javításokra is: burkolatcserére, lépcsőjavításra vagy kazánkarbantartásra. Mint ismert, január 1-től vette át az állam az iskolák fenntartását az önkormányzattól, sajnos a vártnál lényegesen rosszabb állapotban.

Évek óta számos probléma van a kispesti iskolákban, amelyekről lapunk is többször beszámolt. A korábbi tankerületi igazgató még tavaly májusban az iskolaigazgatók jelzései alapján egy nyolcoldalas hibalistát állított össze Gajda Péter (MSZP) polgármesternek azzal a céllal, hogy a nyár folyamán orvosolják a leírt problémákat. Csak néhány a listában szereplő hibák közül: tetőbeázás, balesetveszélyes bordásfalak, ablakok és burkolatok, hiányzó mázolás, tisztasági festés, korszerűtlen, látásromlást előidéző világítás.

 

 

De mint ismeretes, idén januárban leállt az Erkel iskola fűtése is. A levélben foglalt legégetőbb hibák javítása nem történt meg a tavalyi évben, így idén januárban a Külső-Pesti Tankerületi Központ a vártnál is rosszabb állapotú tanintézményeket kellett átvegyen. Volt olyan iskola, ahol egy évtizede nem volt tisztasági festés, a beázás és a penész pedig szinte minden intézményben gondot okozott, több iskola udvara veszélyes volt a repedezett, feltöredezett burkolat miatt, van olyan iskola, ahol emiatt több baleset is történt. Jó hír azonban, hogy a KLIK idén nyáron megkezdte az iskolák rendbetételét, tájékoztatásuk szerint a Kispesten fenntartott és működtetett 15 intézményében, az intézményvezetőkkel egyeztetett ütemterv alapján végezték el a nyári karbantartási munkákat.

 

 

- Különösen nagy figyelmet fordítunk arra, hogy megfelelő körülményeket alakítsunk ki a leendő kisiskolások számára az iskolai élet megkezdéséhez. Ennek érdekében mind a 15 kispesti intézményben frissen festett termek várják majd az elsősöket. A festés-mázolás egyéb helyiségeket is érint úgy, mint folyosó, vizes blokk, terem/tornaterem – tájékoztatta lapunkat Bak Ferenc, a Külső-Pesti Tankerületi Központ igazgatója. A festés-mázolás mellett egyéb karbantartási munkákat is végeznek a nyár folyamán: nyílászárók javítása, vízvezeték szerelés, villanyszerelési munkák, parkettacsiszolás, burkolat csere, lépcsők javítása, tetőjavítás-tetőszigetelés, egyéb kőműves munkák és javítások is lesznek az intézményekben.

 

 

- A fűtés nem működött megfelelően néhány intézményben, ezért kazánkarbantartást, és a szükséges hőleadók cseréjét is elvégezzük ott, ahol erre a fűtési szezon beállta előtt szükség van – sorolta lapunknak Bak Ferenc tankerületi igazgató. A Tankerület által tervezett nyári karbantartási munkálatok augusztus végére befejeződnek.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.