2019. június 24., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Emelt szintű informatika és robotika a Puskásban!

Főoldal>Közülünk>Emelt szintű informatika és robotika a Puskásban!
 
Írta: Szerk.
2018. január 31. 11:04
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Emelt szintű informatika és robotika osztály indul a Puskás Ferenc Általános Iskolában a 2018-2019-es tanévben. Az intézmény – további 13 kerületi iskolával együtt – tavaly év végén kapott az iskolákat fenntartó Klebelsberg Központtól informatikai eszközöket.

Az informatika - és vele együtt a számítógépek, tabletek, okostelefonok – mindennapivá válásával a munkahelyi elvárások is megváltoztak, szinte mindenhol megkövetelik az informatikai tudást. Ezért a Puskás iskola nagy hangsúlyt fektet arra, hogy tanulóinak lehetőséget biztosítson a legmodernebb szemléletű oktatásra. Az intézmény innovatív szemlélete nem csupán informatikaórán, hanem a többi reál és humán tárgyban is megjelenik, hiszen tablettel támogatott oktatásuk már a 2015-2016-os tanévtől működik, elsőként a kerületben.

 

Tavaly év végén pedig további informatikai eszközöket kapott az államtól egyebek mellett a Puskás Iskola is. 20 számítógépet monitorral, 10 laptopot és 6 projectort, amelyek mind emelik az oktatás színvonalát és elősegítik a diákok informatikai felkészítését.

 

 

 

A 2018-2019-es tanévre tervezett emelt szintű informatika és robotika osztály az 1. és az 5. évfolyamos diákok számára lesz választható.

 

Az 5. osztályba való felkészítő szakkör 2018. február 5-étől indul és minden hét hétfőn 15:00 órától 15:45-ig tart.

 

·         Az emelt szintű informatikaoktatás már 1. osztálytól kezdve heti két szaktárgyi órát és két szakkört jelent.

·       Az 5. osztálytól induló emelt szintű informatika és robotika osztály heti két szaktárgyi órán és két szakkörön tanulhat.

·         A tanulók számára lehetőséget biztosítanak az ECDL Base – számítógépkezelői jogosítvány megszerzésére.

·     A tanított témakörök között megjelennek a piacképes és modern tevékenységek: programozás, robotika, weblapszerkesztés, videószerkesztés, irodai szoftverek (Microsoft Word, Excel, PowerPoint), grafikai szoftverek.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.