2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Épül-szépül a wekerlei kispiac

Főoldal>Közérdekű>Épül-szépül a wekerlei kispiac
 
Írta: Szerk.
2018. augusztus 27. 14:12
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Jól halad a wekerlei kispiac felújítása, amely várhatón év végén nyitja meg kapuit. 110 millió forintos fővárosi támogatással egyebek mellett egy új, kétszárnyú piacépületet is kialakítanak, amelynek falai már láthatóak a területen. A piac egyébként szinte a teljes átépítés idején nyitva tart.

Bár a baloldali városvezetés nem akarta beadni a pályázatot, hála a Fidesz-KDNP frakció kitartó munkájának, végül mégis pályázott és 110 millió forintot nyert a kerület a fővárostól a TÉR_KÖZ pályázaton a wekerlei kispiac felújítására. A munkálatokat idén tavasszal kezdték meg, és jó ütemben haladnak a kivitelezéssel.

 

A falak már kintről is láthatóak, kezd körvonalazódni a piac területe, elosztása. Az előző ciklusban elkészített tervek alapján egyébként egy új piacépületet alakítanak ki. A kétszárnyú épület a Nádasdy utca és a Gutenberg körút oldalán húzódik majd, a terület a Pannónia út felé nyitott, éjszaka kerítéssel és kamerával védett lesz. Az új piacon lesz wifi-hálózat, kerékpártárolók, szelektív hulladékgyűjtők és a megújuló energiaforrások használatára is hangsúlyt fektetnek. Parkolási lehetőség továbbra is a Gutenberg körúton lesz. Az állandó piactér az új épületek, valamint a telekszabályozás miatt a mostaninak a felére csökken, kiegészülve egy fedett, de nyitott térrel. A Pannónia úti szakasz füves terület lesz, az út mentén visszapótolják a korábbi oszlopos fasort, és néhány dézsás növényt is kihelyeznek. A kereskedelmi egységek mellett egy 32 négyzetméteres közösségi helyiség is épül egy 35 négyzetméteres zárt udvarral. A felújítás idejére részlegesen lezárták a piacot, a használatbavételi engedélyezés és az utolsó pavilonok lebontása idejére pedig – hozzávetőleg egy hónapra - teljesen be is zár majd.

 

– Nagyon örülök, hogy ha a Kossuth téri piaccal nem is, de legalább a wekerleivel elindult a kerület a pályázaton, ahogyan azt korábban javasoltuk. Így fővárosi támogatással megújulhat a terület – mondta el lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.