2018. november 20., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Európa vesztét okozhatja ez a döntés

Főoldal>Közélet>Európa vesztét okozhatja ez a döntés
 
Írta: Szerk.
2017. november 13. 17:58
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Európa vesztét okozhatja az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) határozata, miszerint a jövőben már nem a külső határok mentén fekvő országok lesznek felelősek a menedékkérők regisztrációjáért. A döntés értelmében mostantól a migránsok egy Brüsszel által meghatározott elosztási kulcs alapján bármelyik uniós tagállamba kerülhetnek, felső létszámkeret nélkül. Amelyik ország ellenáll, komoly szankciókra számíthat. A javaslattervezet kísértetiesen hasonlít Soros György tervéhez.

Magyarország álláspontjával ellentétes döntést hozott az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága, a LIBE. Eddig a dublini rendszer főszabályát alkalmazta Brüsszel, miszerint az a tagállam viseli a menedékkérelmek megvizsgálásának felelősségét, ahol a migráns belépett az Európai Unió területére.

A most elfogadott tervezet szerint, amennyiben a menedékkérő és egy adott tagállam között nem állapítanak meg kapcsolatot - ott élő családtagok, korábbi tanulmányok vagy uniós lakhely-, az EU által meghatározott elosztási kulcs alapján jelölik ki a befogadásra köteles országot. Ráadásul azokat az országokat kötelezik majd erre, akik jóval alul teljesítik a kvótát. Amennyiben továbbra is ellenállnak, büntetésből kevesebb uniós forráshoz férnek majd hozzá.

Gál Kinga, a LIBE egyik alelnöke, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője szerint a reformtervezet gyakorlatilag európai meghívót jelent a világ összes migránsának. Ha a tervezet megvalósul, az Európa vesztét jelenti. Remélem, hogy az Európai Tanácsban győz majd a felelősségtudat és a józan ész – fogalmazott Gál Kinga a Magyar Időknek, utalva arra, hogy az Európai Parlament mandátumot kapott a most elfogadott álláspont képviselésére a Tanáccsal való tárgyalások során. 

- Úgy ítéljük meg, hogy Európai Parlament megkezdte a Soros-terv végrehajtását” – jelentette ki ezzel kapcsolatban a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs, aki szerint mindenki számára látható, hogy a kötelező betelepítési kvóták veszélye valóságos, hiába próbálják ezt tagadni a magyar baloldal képviselői Magyarországon és az Európai Parlamentben. Hidvéghi hozzátette: a LIBE bizottság javaslata az Európai Parlament plenáris ülése elé kerül, ahol szintén megpróbálják majd “áterőltetni”. Attól tart, hogy a magyar EP-képviselők ezt megint meg fogják szavazni, ahogyan eddig is minden bevándorláspárti javaslatot támogattak. Hidvéghi Balázs arra figyelmeztetett: várhatóan az Európai Tanácson is “át akarják majd nyomni”, arra kényszerítve a tagállamokat, így Magyarországot is, hogy ezt a veszélyes tervet elfogadják. 

A LIBE döntéséből egyértelműen látszik, hogy Brüsszel Soros György tervét hajtja végre. A milliárdos üzletember szerint az EU-nak évente 1 millió bevándorlót kell befogadnia, akiket a befogadó országnak fejenként 9 millió forint állami segéllyel kell támogatnia. Bár az ellenzék és az Európai Unió is tagadja, hogy lenne Soros-terv, jól látható, hogy a bizottság most elfogadott pontjaiban Soros javaslatai köszönnek vissza.

Hollik István (Fidesz-KDNP) szerint még szomorúbbá teszi a helyzetet, hogy a dokumentumot jegyző Európai Parlament szakbizottságában szinte csak olyan képviselők ülnek, akikre a milliárdos és a hálózata szövetségesként tekint. Köztük van a DK-s Niedermüller Péter is. Hollik szerint Európa megvédése helyett Brüsszel kifejezetten a migránsok betelepítésére rendezkedik be, a döntés szerint az oldalági rokonság is bevonható lenne a családegyesítésekbe, valamint az áttelepítési folyamat felügyeletét áttelepítési tanácsra bíznák, amelyet szerinte „nyugodtan hívhatunk Soros-bizottságnak”.

A magyar kormány álláspontja szerint a bevándorlás kérdése ma mindennél fontosabb és súlyosabb téma Magyarországon és Európában. Hogy a kormány felhatalmazást kapjon arra, hogy megvédje az országot, Nemzeti konzultációt indított, amely 7 pontba szedi Soros György idézeteit, amellyel veszélyeztetné hazánkat és Európát. Ezzel kapcsolatban mondhatja el mindenki a véleményét.  A Nemzeti konzultációs ívet november 24-ig lehet kitölteni, ha Ön nem kapott vagy nem tudja kitölteni, a Kispesti Fidesz irodában (1196 Budapest, Ady E. út 91.) segítséget kaphat munkanapokon 10-17 óra között. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.