2024. június 22., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

„Ezt üzletként kellett volna kezelni, több pénzt kellett volna keresni…” - Dódity Gabriella fővárosi képviselő írása

Főoldal>Közülünk>„Ezt üzletként kellett volna kezelni, több pénzt kellett volna keresni…” - Dódity Gabriella fővárosi képviselő írása
 
Írta: Szerk.
2024. április 15. 15:33
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Különféle korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt előállítottak négy embert az Óbudai Önkormányzatban, majd elrendelték hármójuk előzetes letartóztatását, a negyedik bűnügyi felügyeletbe került. És mi közünk nekünk ehhez itt Kispesten, miközben megvan a saját bajunk? Csak annyi, hogy a szálak Kispestre (is) vezetnek.

Az egyik személy, P. Gábor nem más, mint a kispesti önkormányzat vagyonkezelő korábbi vezetője, a polgármester korábbi kabinetfőnöke, a kispesti baloldal kampányfőnöke, aki Karácsony Gergely kampányában is részt vett. Ő az, akiről 2022-ben olyan felvételt tettek közzé, amelyen arról mesélt, hogy a szomszédos XVIII. kerületben egykori önkormányzati telken épülő társasházakból hogyan juttatnak át lakásokat néhány befolyásos érdekeltnek, köztük politikai szereplőnek.

 

Emlékeznek még a 2019-ben kiszivárgott kispesti hangfelvételekre, amelyen egyesek szerint egy kerületi baloldali képviselő, mások szerint egy azóta is fel nem ismert személy mesélt arról, hogyan mennek a dolgok Kispesten? Persze az egész szerintük aljas rágalom, hiszen senki nem ismerte fel a szereplőket, ugyanakkor következménye sem lett az elhangzottaknak, hacsak nem annyi, hogy immár öt éve nyomoz az NNI.

 

Már azon a hangfelvételen is hallhattuk – a szerintünk – a városfejlesztési bizottság elnöki feladatait is ellátó baloldali képviselőtől, hogy „Én, amit csinálok a bizottságomban, meg ahogy csinálom avval a három-négy emberrel, a P. Gáborral, meg a Zsomborral, meg ugye a Kormival, meg a S. Lacival, nekem az bőven elég.”. Hát így vezetnek a szálak Kispestre. Azt nem tudom, ezzel az ismeretlen balos elbeszélő mire gondolt, remélem, nem arra, hogy „aki nem keresi meg az évi százmilliót, az hülye”, ahogyan szintén hallhattuk a hangfelvételeken.

 

Ha megnézzük, a letartóztatások helyszíne, Óbuda DK-s vezetésű, csakúgy, mint a XVIII. kerület, ahonnan a kiszivárgott felvételekről az önkormányzati telken épülő társasházi lakások visszaosztásáról hallhattunk.

Kispesten ugyan még tartja magát a polgármester, de városházi pletykák szerint már itt is inkább a Gyurcsány-párt, azaz a DK diktál, vagy diktálni szeretne.Itt megint csak egy hangfelvételrészlet jutott eszembe, mégpedig az a rész, amikor egy kispesti baloldali politikusra megtévesztésig hasonló személy épp letolja a barátját, akit korábban megkerestek azzal, hogy alakítsa meg a kispesti DK-t. Mint mondja, „mekkora f…sz, hogy ezt nem vállalta el”. „Sokkal több pénzt lehetne keresni, hogy ha mienk lenne a kerületi DK.” „Ezt üzletként kellett volna kezelni, pénzt kellett volna keresni” – hangzottak az érvek a kispesti DK üzleti alapokra helyezett megalakítása mellett. Nem tudom, Önök hogy vannak ezzel, de nekem ez már sok. Az egy dolog, hogy Kispest már nem Puskás Öcsiről vagy Wekerletelepről híres, hanem a fehér poros botrányról, mert hát volt még nekünk az is, és a hasonló kijelentésektől, amelyek alól sosem tisztázta magát a kerületi baloldal.

 

A mostani híreket hallva egy kerületeken átívelő hálózat képe rajzolódik ki, amely nemcsak Kispesten kotorászik, hanem Óbudától egészen Pestszentlőrincig érnek a szálak, és még Karácsony Gergely is belekeveredik. Mindeközben mi Kispesten bukdácsolunk a méteres kátyúkban, kis túlzással ugyanazokban a járdahibákban esünk hasra, mint húsz éve, a Kossuth téri piacot pedig lassan retro múzeummá lehet alakítani. Szerintem ez nem mehet így tovább! Fel kell számolni a kétes ügyeket, szálakat, és tiszta lappal neki kell látni a rendrakásnak. Kispest renoméját helyre kell állítani, és ismét csendes, békés és fejlődő városrésszé kell alakítani szeretett kerületünket.

Megérdemeljük. Megérdemli.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.