2024. május 27., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fejlődik a villamosvonal

Főoldal>Közérdekű>Fejlődik a villamosvonal
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. augusztus 13. 08:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Nyárra időzítette a főváros az 50-es villamos útátjáróinak felújítását. Az átépítések kapcsán György Istvántól, Budapest főpolgármester-helyettesétől megtudtuk, a vonalon további felújítások is várhatók.

A BKV az 50-es villamos vonalán már 2011-ben megkezdte a közúti útátjárók felújítását. A tavalyi évben a pestszentlőrinci szakaszon négy útátjáró épült át, az idei évben június 28-tól július 1-ig, valamint július 7-én és 8-án a vonal kispesti szakaszán a Simonyi Zsigmond, a Szabó Ervin és a Hunyadi utcai átjárók újultak meg.

 

A BKK munkatársától megtudtuk, a Simonyi Zsigmond és a Szabó Ervin utcai átjárók korszerű, nagy teherbírású vasbeton elemes burkolattal épültek át, mely hosszú távon képes elviselni a jelentős teher- és buszforgalmat. A kisebb forgalmú Hunyadi utcai átjáró hagyományos aszfalt burkolatot kapott. Mindez összesen 72,8 millió forintba került.

 

György István, Budapest főpolgármester-helyettese megkeresésünkre elárulta, a BKV - a BKK szakmai felügyelete mellett - a tervek szerint a jövő év során további felújítási munkákat végez majd. Az Üllői úton a Száva kocsiszíni kiálló vágány útátjárója épül át, valamint felújítást terveznek a Lehel utcai útátjáróban is. Ez utóbbi a mostani felújításokhoz hasonlóan egy hétvége alatt fog átépülni, minimális villamosközlekedés leállással, a kocsiszíni átjáró átépítése pedig a villamos forgalmának fenntartása mellett történik majd meg.

 

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.