2020. április 02., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (31)
február (7)
január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
 Friss kommentekTwitter
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fél év után végre lakást kaphat a szívbeteg fiú

Főoldal>Közülünk>Fél év után végre lakást kaphat a szívbeteg fiú
 
Írta: Szerk.
2018. február 07. 17:10
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hónapok óta nem kerül fel egy kispesti szívátültetésre váró fiatalember a transzplantációs várólistára, mert lakásuk nem alkalmas a műtét utáni lábadozásra. Bozsó Gyula állapota romlik, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet kongatja a vészharangot. Az önkormányzatnál azt javasolták nekik, adjanak be lakáspályázatot, amelyet aztán nem fogadtak el. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) közbenjárására az alpolgármester fél napon belül jelezte: krízislakással segítenek Gyuláéknak.

Minden perc számít és minden időben meghozott döntés újabb esélyt ad, főként egy szívátültetésre szoruló fiatalember életében. Éppen ezért meglepő, hogy Gajda Péter (MSZP) polgármester és Vinczek György (MSZP) alpolgármester tavaly nyár óta nem tudta rendezni a 23 éves Bozsó Gyula helyzetét, aki addig nem kerülhet fel a szív transzplantációs listára, amíg lakhatási körülményei nem alkalmasak steril szoba kialakítására. Márpedig a fiú jelenleg egy penészes, mosdó nélküli lakásban él az édesanyjával. Az önkormányzat szociális intézményében dolgozó édesanya tavaly nyáron járt először a városvezetésnél fiával segítséget kérve, de még azután sem kaptak krízislakást, hogy a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet októberben leírta, az önkormányzat és a polgármester segítségére van szükség. Az önkormányzatnál azt javasolták nekik, pályázzanak szociális bérlakásra, holott köztudott, ezen a pályázaton általában néhány lakásra több száz a jelentkező. Nem hatott meg senkit a helyzetük, pályázatukat nem fogadták el. A Kardiológiai Intézet a napokban újabb levelet küldött, amelyben azt írták, a fiú állapota súlyosbodott, ezért mielőbbi transzplantációra volna szükség.

A napokban rendeztek egy jótékonysági koncertet a fiú megsegítésére, amelyen Vinczek György alpolgármester beszédet is mondott. A koncerten több mint 300 ezer forint gyűlt össze, de neki most ahhoz, hogy a túlélését jelentő várólistára felkerüljön, alapvetően nem pénzre, hanem lakásra van szüksége. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) képviselő amint tudomást szerzett az esetről, azonnal elment a családhoz, és kálváriájukról Facebook oldalán be is számolt. Ezzel párhuzamosan azonnali intézkedésre kérte Gajda Péter polgármestert és Vinczek György alpolgármestert. Nagyon úgy tűnik, a nyilvánosság megtette hatását, mert fél napon belül jött a telefon: lesz krízislakás.

- Minden perc számít, ők pedig tavaly óta hiába kérik a segítséget. Miközben tudjuk, a várólistára felkerülés még nem az új szívet jelenti! Ezért is volt megdöbbentő számomra, hogy hónapokig nem intézkedett a városvezetés, és nem segítettek nekik egy krízislakással. Ezt abban a pillanatban meg kellett volna tenniük, amikor tudomásukra jutott, szívátültetésre van szükség – mondta el lapunknak Dódity Gabriella, aki közösségi oldalán is beszámolt az örömhírről, amely szerint Gyuláék megkaphatják a megfelelő önkormányzati lakást. A képviselő azt is elmondta, hogy szeretné figyelemmel kísérni Gyula további sorsát is.

 

Aki szeretné támogatni Bozsó Gyulát és édesanyját, ezen a számlaszámon megteheti: 11773195-00266925  

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.