2021. október 16., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fidesz: szebb lakókörnyezetért is dolgozunk Kispesten

Főoldal>Közélet>Fidesz: szebb lakókörnyezetért is dolgozunk Kispesten
 
Írta: Kroó Zita
2014. július 31. 12:51
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Újabb közterületeket, problémákat mértek fel a Kispesti Fidesz-KDNP képviselői, illetve kapcsolattartói. Bár több komoly fejlesztés történt a kerületben az elmúlt években, fontos terek újultak meg, néhány utcával arrébb még számos elhanyagolt, jobb sorsra érdemes közterület található. Dódity Gabriella javaslatára a kispesti Fidesz-KDNP felméri Kispest a még fennmaradó közterületi problémákat, és összeírja a további fejlesztési lehetőségeket.

Újabb körzetekben mérték fel a Kispesti Fidesz-KDNP tagjai, képviselői a közterületi problémákat. A felmérést kezdeményező Dódity Gabriella önkormányzati főtanácsadó elmondta, olyan kerületfejlesztési stratégiát dolgoznak ki, amelynek eredményeként minden kispestit rendezett, otthonos lakókörnyezet vár.

Az Eötvös utca-Kosárfonó utca közötti egykori KRESZ-parkban például számos kihasználatlan lehetőség rejlik – hívta fel a figyelmet Rózsa Eszter, a körzet fideszes kapcsolattartója. A viszonylag nagyméretű, szép zöld park jelenleg funkciótlan, nem igazán vonzó a környékbeliek számára. Pihenésre, hűsölésre alkalmas pihenőparkká kellene tenni; jelenleg alig vannak benne padok, többre lenne szükség, illetve egy vízjáték vagy párakapu is növelheti a park vonzerejét. Szükséges volna egy kutyafuttató létesítése, ahol a gazdik szabadon engedhetnék kedvencüket anélkül, hogy a parkban pihenőket zavarnák. A Dobó Katica utca – Kazinczy utcai lakótelepi házak között pedig lerobbant terecske található elgazosodott homokozókkal, használhatatlan padokkal, a nem működő vízcsapból pedig már méretes fa is nőtt.

 

Rózsa Eszter és Dódity Gabriella: vonzóvá, pihenésre és hűsölésre alkalmassá tennék az Eötvös utcai KRESZ-parkot

A lakótelep másik részén, a Zrínyi utca Üllői út felőli végében a kutyafuttató állapotát Molnár Andrással néztük meg. A lehangoló látványt nyújtó elkerített kopár részen nem sok minden vonzhatja a kutyásokat, nincsenek eb-játszószerek, de még egy működő vízcsap sem, és a kutyaürülék gyűjtő kukákról is hiányzik a zacskó. A Jókai – Jahn Ferenc utcai tízemeletesek közötti park szintén elhanyagolt, és arra is panaszkodnak a lakók, hogy többen rendszeresen italoznak a padoknál, ami zajjal és szemeteléssel jár. A Jahn Ferenc utca egyébként igen szűk, nem férnek el a szembejövő autók. Molnár András szerint az egyirányúsítás jelenthet megoldást.

 

Molnár Andrással a Zrínyi és a Jahn Ferenc utcák közötti területek felújításának lehetőségét vizsgáltuk

 

Az Élmunkás lakótelep házai között szintén találni elfeledett játszó-parkot. Einhorn Tamás, a környék Fidesz-KDNP-s kapcsolattartójával egy a hintáktól megfosztott állványt, lerobbant pingpongasztalt, illetve egy homokozót találtunk, amelyben a homokvárakat csak a gaz ostromolja. Komoly problémát jelent a környéken az illegális szemétlerakás: a lakótelep mellett a Vas Gereben utca – Nagykőrösi út felőli végénél, a Vásár téren és a Kis János altábornagy utca – Kócsag utca kereszteződésénél lévő jobb sorsra érdemes parkocskában is szemétkupacok éktelenkednek. A funkciótlan, rossz állapotú Vásár tér melletti járdán a fagyökerek miatt már kihívás babakocsit tolni, de a Jézus Szíve templom előtti részre is ráférne a felújítás. Ez utóbbira a Tarlós István vezette Fővárosi Önkormányzat csaknem 20 millió forintot ad Kispestnek a Tér_Köz pályázatnak köszönhetően, így itt a közeljövőben jelentős javulás várható – közölte a jó hírt Dódity Gabriella, a Fővárosi Önkormányzat főtanácsadója.

 

Einhorn Tamással az Élmunkás Lakótelep egyik elgazosodott játszóterén

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.