2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fogadjuk be Dávidot a szívünkbe!

Főoldal>Közülünk>Fogadjuk be Dávidot a szívünkbe!
 
Írta: Szerk.
2016. május 23. 12:07
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szívszorító kérést fogalmazott meg a 23 éves gyógyíthatatlan Dávid! A Duchenne-féle izomsorvadásban szenvedő fiú, csak annyit kért, hogy mindenki fogadja be őt a lelkébe, ugyanis csak az interneten keresztül tudja tartani a kapcsolatot a külvilággal. A Kispest.Info szerkesztősége együtt érez veled Dávid!

Dávid arra kér mindenkit, hogy az egészséges emberek élvezzenek ki minden egyes apró örömet, mert valaki arra sem képes, hogy néhány percre elhagyhassa az ágyat! A fiú 4 éves korától a Duchenne-féle izomsorvadásban szenved, ez egy gyógyíthatatlan genetikai betegség. 8 éves korától már járni sem tudott, kerekesszékbe kényszerült.

 

- Szép lassan épültem lefelé, az átkozott kórral harcoltam egész életemben, de ez egy szélmalom harc volt! Pedig gyerek fejjel terveim voltak, állatorvos szerettem volna lenni, diplomát akartam szerezni. Ami számotokra természetes és nem vesztek észre, hiszen minden nap érzitek a napsugarait, a virágok illatát, látjátok a borongós felhőt, a csillagokat a fekete égbolton! Sajnos én az ágyamból már nem láthatom és nem is érzem. Még annyi időm sem adatott, hogy játszani tudjak és barátokat szerezhessek. Nem tudom milyen érzés egy tartozni egy közösséghez, lehessen barátnőm, akit szerelemmel szerethetek – írta szomorúan Dávid, akinek csak romlott az állapota.

 

- Nem igazán voltak barátaim, csak édesanyám, aki a lehetetlent is elkövette értem! Aztán hosszú évekig kerekesszékben éltem. Már megbékéltem volna ezzel a helyzettel, de sajnos esélyem sem volt rá! Majdnem két évvel ezelőtt teljesen átváltozott, a már úgy is nehéz életem! Lélegeztető gép lett a béklyóm, mozogni nem tudok, beszélni sem tudok! Senki nem marad mellettem, csak édesanyám, aki hazahozott és ápol! Sokat gondolkodom, miért én? Hiszen semmi rosszat nem tettem, volt egy testvérkém is, Őt elvesztettük! A lehetőségeimhez képest élni szeretnék!!! Sajnos meg gyógyulni sosem fogok! Jön a nyár és nehezen viselem a folytonos ágyban fekvést. Nincs kapcsolatom a külvilággal csak a virtuális hálón és a közösségi oldalon keresztül. Azt kérem csak mindenkitől hogy egy picit fogadjon be a lelkébe és segítsen nekem, hogy könnyebben viselhessem betegségem. Ezáltal elviselhetőbbek legyenek a mindennapok – kéri Dávid!

 

Mi veled vagyunk, kitartást! 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.