2022. május 27., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fogászati berendezést kaptak az Illatos úti ebtelep kutyusai

Főoldal>Közérdekű>Fogászati berendezést kaptak az Illatos úti ebtelep kutyusai
 
Írta: Szerk.
2021. július 20. 16:49
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az elhanyagolt kutyafogak súlyos egészségügyi kockázatot jelentenek – ennek tudatában adományozott egy nagy értékű fogorvosi berendezést a főváros Illatos úti ebrendészeti telepének a DOKTA - Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány, amelynek legfőbb célja a gazdára váró állatok életminőségének javítása.

Az Illatos úti ebtelep orvosaival egyeztetve, kéréseiket és igényeiket figyelembe véve vásárolt a telep számára egy 2,5 millió forint értékű fogorvosi berendezést az állatsorsot szívügyének tekintő DOKTA. A tapasztalatok azt mutatják, az Illatos útra javarészt idősebb, elhanyagolt állapotú kutyák kerülnek be rossz fogazattal, melyet célszerű mielőbb rendbe tenni, megelőzve ezzel a súlyos egészségügyi következmények kialakulását. A Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány az említett berendezésen kívül szívférgességet és macskaleukózist kimutatni képes gyorsteszteket is vásárolt az ebtelepnek – mintegy 350 ezer forint értékben.

 

Dódity Gabriella, az alapítvány kuratóriumi tagja, a kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője közösségi oldalán számolt be az adományok átadásáról, megjegyezve azt is, hogy a DOKTA 2012 óta segíti a telep működését. Mottójuk ugyanis úgy szól: gyepmesteri telepet is lehet az állatvédelmi, állatjóléti szempontok szerint működtetni.

 

Emlékezetes, az alapítvány ez év februárjában műtéti sterilizálót vásárolt az ebtelep számára, nem sokkal korábban pedig infúziós pumpát, vérnyomásmérőt és műtőlámpát adományozott nekik annak érdekében, hogy magasabb színvonalú orvosi ellátásban részesülhessenek a főváros közterületeiről hozzájuk került gazdátlan állatok. Az eszközök egyébként a DOKTA 3 millió forintos adománykeretének részét képezik.

 

Noha az adományok nagyban megkönnyítik a telep kutyáinak és macskáinak életét, az igazi boldogságot az jelentené számukra, ha egy nap leendő gazdijuk társaságában sétálhatnának ki a létesítmény kapuján. Jelenleg több mint 100 állat vár az Illatos úton arra, hogy örökbe fogadják.  

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.