2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fokozódó bevándorlásellenes hangulat

Főoldal>Közérdekű>Fokozódó bevándorlásellenes hangulat
 
Írta: Szerk.
2018. augusztus 16. 12:49
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Egy friss világbanki felmérés szerint akár 140 millió migráns is érkezhet Afrikából Európa felé 2050-ig. Az illegális bevándorlás miatt 2015 óta nagy nyomás nehezedik a kontinensre, amely csak fokozódik: a legújabb hírek szerint egyre több menedékkérő érkezik Németországba életveszélyes módon, tehervonatokra kapaszkodva. Közben egyre több országban okoznak problémát a csoportokba verődött illegális bevándorlók. A választások előtt álló Svédországban pedig történelmi vereség előtt áll a baloldal, a befutó az Orbán Viktort példának tekintő, bevándorlásellenes Svéd Demokraták lehetnek.

Hónapról hónapra hallani elrettentő eseteket szerte a világban. Azokban az országokban, amelyek a modernkori népvándorlás kezdete óta több százezer illegális bevándorlót befogadtak, egyre többen fordulnak a bevándorláspárti politikusok ellen, mert nem akarnak rettegni a saját hazájukban.

 

Az egyik ilyen ország Finnország, ahol a legfrissebb hírek szerint nemrég három külföldi erőszakolt meg egy nőt. A brutális szexuális támadás Hyvinkää-ben történt, mintegy 50 km-re északra Helsinkitől. Az elkövetőket keresi a rendőrség, mivel egy biztonsági kamera rögzítette őket.

 

A finn nagyvárosokban tavaly több mint kétszáz nemi erőszakot követtek el migránsok – derült ki egy finn rendőrtiszti főiskoláról kikerült tanulmányból. Nem véletlen, hogy Finnország is besokallt: az idén két­szer több mig­ránst kül­de­nek haza repülővel, mint tavaly. Február végéig 486 főt küldtek vissza a szülőföldjére, az idei tervben 3000 migráns szerepel.

 

 

Svédország, az elrettentő példa
A helyzet Svédországban sem jobb, amely elrettentő példa lett a migráció miatt – erről egy japán közgazdász beszélt, aki szerint Svédország tökéletes példa arra, hogy lássuk, mi történik, ha kinyitjuk a kapukat a tömeges bevándorlás előtt.

 

– Az országnak hasonlóak az adottságai, mint Japánnak, magas a GDP, szabad és demokratikus a társadalom. Azonban, ha utat engedünk a tömeges bevándorlásnak, minden megváltozik – értékelte a helyzetet Takaaki Mitsuhashi, aki az új japán reformokkal kapcsolatban fejtette ki a véleményét, amelyek a gyorsan öregedő japán társadalom munkaügyi problémáira keresnek megoldásokat. A szakember hangsúlyozta: Japánnak nem szabad elkövetnie a svédek hibáit.

 

Svédországban egyébként a jelek szerint történelmi vereség felé halad a baloldal, a hagyományos jobbközép-liberális erők is csak szenvednek. Vélhetően egy párt lehet csak befutó a szeptemberi választások után: az Orbán Viktort példának tekintő, bevándorlásellenes Svéd Demokraták. Szeptember 9-én az emberek döntenek majd, hogy eltűrik-e a továbbiakban is, amit rájuk kényszerít az ország vezetése és félelemben kell éljenek a saját országukban, vagy ők is azt az utat választják, amit Magyarország idén áprilisban: olyan vezetőt választ, aki képes megvédeni az országot, a határokat és a lakosokat.  

 

Már az ENSZ is óvatosságra int

A Földközi-tengeren az Európai Unió (EU) felé igyekvő embereknek csak egy része menekült, ezért az EU tagállamainak képessé kell válniuk arra, hogy "gyorsan hazaküldjék" mindazokat, akiket nem illet meg a menedékjog - hangsúlyozta az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) vezetője egy szerdai német interjúban.

 

– Azért jönnek, mert a világnak van egy gazdag és egy szegény része, a gondot pedig az okozza, hogy a menekültek és a hazájukat gazdasági okok miatt elhagyó emberek együtt érkeznek, a két áramlat összekapcsolódik – mondta Filippo Grandi a Bild című lapnak. A diplomata Matteo Salvini olasz belügyminiszter tevékenységével kapcsolatban kiemelte, hogy a Liga nevű párt vezetőjének igaza van abban, hogy "nem volt fair Olaszországot éveken keresztül magára hagyni" a menekültügyi problémákkal, és az is igaz, hogy a Földközi-tengeren az EU felé irányuló migrációt hatékonyabban kell kezelni és a menekülteket jobban szét kell osztani az EU-ban.

 

Forrás: MTI, Origo.hu

Főkép: Origo.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.