2019. június 24., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fokozottan őrzött Advent

Főoldal>Közélet>Fokozottan őrzött Advent
 
Írta: Szerk.
2018. december 11. 09:34
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az adventi időszak biztonságpolitikai szempontból kiemeltnek számít Európában, mivel fennáll a lehetősége egy nagyobb terrortámadásnak, ezért a BRFK a hazai adventi vásárok körül is betontömböket helyezett ki. A magyar kormány migrációs politikája és intézkedései miatt hazánk biztonsági helyzete jobb, mint a nyugati országoké, de óriási a tétje a jövő évi EP-választásoknak.
Az elmúlt években a migráns hátterű személyek által elkövetett terrortámadások és rendzavarások miatt számos nagyvárosi karácsonyi vásáron szigorú biztonsági intézkedéseket kellett bevezetni, hatalmas betontömbökkel veszik körül a területet, így a karácsonyi időszak már nem lehet olyan önfeledt, mint korábban. A budapesti vásárokon is vannak betonelemek, a hétköznapokhoz képest pedig több a rendőr, de hazánk biztonsági helyzete a kormány migrációs politikája és intézkedései miatt jobb, mint a nyugati országoké.
– Biztonsági szempontból kiemelt az adventi időszak Európában, fennáll a lehetősége egy nagyobb terrortámadásnak – erről Horváth József biztonságpolitikai szakértő beszélt az M1 aktuális csatorna műsorában. A szakember szerint, mivel az Iszlám Állam kiszorult a Közel-Kelet jelentős részéről, reális veszély, hogy Európában próbál meg olyan akciókat végrehajtani, amelyek demonstrálják erejét, lelkesítik tagjait, szimpatizánsait, anyagi támogatóit. 
Emlékezetes, 2016-ban, a berlini karácsonyi vásáron a tömegbe hajtott egy kamion, 12 ember meghalt, 48 megsérült. A közelmúltban Nagy-Britanniában bombagyárat, másutt vegyi támadásra készülő csoportot számoltak fel. Ugyanakkor Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára nemrég arról beszélt a Kossuth Rádióban, hogy az Európai Unió menedzseli, nem pedig megállítja a migrációt. Erre szolgál például a humanitárius vízum és a migránskártya is.
– Magyarország évek óta mondja, hogy először a migránsáradatot kell megállítani – tette hozzá. Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy az EU már saját szabályait is megerőszakolja, hogy a számára kedvező döntések megszülessenek.
 
Nem sikerült a német integráció
 
Csődöt mondott a muszlim fiatalok integrációja Németországban, a 2015- ös bevándorlási hullám pedig tovább rontott a helyzeten. Berlinben hetek óta hatalmas erőket mozgósítanak a rendőrök, hogy fellépjenek az alvilágot uraló arab klánok, bűnbandák ellen, de egyelőre csak részsikereket értek el – állítja Falco Liecke, Neukölln, Berlin egyik kerületének alpolgármestere. A politikus az M1-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy a neuköllni iskolák többségében a tanulók több mint 90 százaléka migrációs hátterű családokból jön. Ehhez társul még a szegénység, a szülők többsége ugyanis szociális segélyből él, nincs semmilyen képzettségük, és ezt a mintát adják tovább a gyerekeiknek, amely óriási problémákhoz vezet az iskolákban. Problémásak az imaházak is, ahol gyűlöletet és erőszakot prédikálnak. Sok családnak már a harmadik generációja él az országban, itt nőttek fel a gyerekeik, de mégis saját szabályaik szerint nevelik őket, a saría, vagy más iszlám szabályok szerint, és nem érdekli őket a német értékrend. Szerinte most az a fontos, hogy ne kövessék el ugyanazokat
a hibákat, amiket a 70-es években elkövettek, amikor a libanoni háború idején sok menekült érkezett  Németországba, akik aztán klánokba szerveződtek.
 
Migránsvízum a mi pénzünkből?
 
Migránsvízum, migránsügynökség és migránsalap van az Európai Parlament (EP) asztalán. A migránsalappal egy olyan pénzügyi alapot akarnak létrehozni az európai uniós polgárok pénzéből, amelyből folyamatosan menedzselni és finanszírozni tudják a migrációt.
– Ebből a pénzből tehát véletlenül sem a határvédelmet és a migráció megállítását próbálják megoldani, hanem a migránsok betelepítését és a nekik szóló programokat segítik – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője, aki hozzátette: az EP bevándorláspárti képviselői az ENSZ globális migrációs csomagját is támogatják, hiszen
azzal még több migránst lehetne behozni Európába.
– Ennek véget kell vetni, Brüsszel jelenlegi bevándorláspárti vezetésének mennie kell, ez a tétje a jövő évi EP választásnak – jelentette ki a fideszes politikus.
Fotó: MTI/Mohai Balázs
0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.