2020. július 06., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Földesi Gyula: Brüsszelben fordítva ülnek a lovon

Főoldal>Közélet>Földesi Gyula: Brüsszelben fordítva ülnek a lovon
 
Írta: Szerk.
2015. október 07. 12:42
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Eredményesen működik a szerb-magyar zöldhatár lezárása; ezt a kispestiek is tapasztalhatják – jelentette ki Földesi Gyula. A Fidesz Kispest-Pesterzsébeti választókerületi elnöke az európai migránshelyzet kapcsán kifejtette, az igazán nagy probléma még csak most jön, de a kormánynak van megoldási javaslata.

A folyamatnak még csak a kezdetén járunk, milliók készülnek az útra. A bevándorlók már nem csak dörömbölnek, de ránk is törik az ajtót – figyelmeztetett Földesi Gyula, a Fidesz helyi választókerületi elnöke. – A migránsok elérték Kispestet és Pesterzsébetet is, hiszen mi is láthattuk őket az M5-s bevezető szakaszán, illetve Wekerlén is taxikból, gyanús furgonokból kiszállni, de volt olyan nap, amikor Kőbánya- Kispest vasútállomás is órákra megbénult. A déli határon felépült műszaki határzár elkészülte óta érezhetően kevesebb bevándorló megy keresztül Kispesten is – ismertette az eredményeket Földesi, hangsúlyozva, hogy folytatni kell a határaink megvédését. – Az ország egyértelmű lépéseket tesz: az elkészült, és jól működik szerb-magyar határzár, a jogszabályok és a Büntető Törvénykönyv szigorítása mind-mind példamutató intézkedésnek mutatkozik, hiszen a kormány lépéseit már a vezető nyugati- európai politikusok is dicsérik. Ezzel szemben a magyar baloldal bevándorláspárti, a Jobbik pedig kétszínű politikát folytat és veszélyes: lélekben iszlámpárti, szólamokban bevándorlásellenes – utalt az ellenzékre is Földesi Gyula, aki szerint Európa vezető politikusainak felelőtlen nyilatkozatai is súlyos következményekkel jártak.

 

A kormánynak van megoldási javaslata. A problémát a kiindulópontnál kell kezelni, ezért a menekülttáborokat nem az Európai Union belül, hanem azon kívül kell létrehoznunk. A kvótarendszer csak szétterítené a problémát. Mi azt javasoljuk, először vegyük elejét a népvándorlásnak, majd miután megvédtük a határainkat, utána beszéljünk arról, hogy mit kezdjünk azokkal, akik idejöttek vagy ide akarnak jönni – hangsúlyozta Földesi.

 

A Kispest-Pesterzsébeti választókerület elnöke facebook oldalán is megköszönte a határt védők munkáját:
"Szeretném megköszönni a magyar rendőrök és honvédek eddig végzett munkáját. Különösképpen a déli határnál szolgáló pesterzsébeti és kispesti rendőrökét. Igazi Hazafiak!"

 


 

Dr. György István: A határainkat megvédjük, a gyerekekről gondoskodunk

 

Felfogásunk szerint a világ legtermészetesebb dolga, ha az ember megvédi a családját, vagy a hazáját – jelentette ki dr. György István. Budapest kormánymegbízottja leszögezte, Magyarországnak a schengeni egyezményben is rögzített kötelezettsége az ország és az Európai Unió külső határainak védelme. Kérdésünkre elmondta, hogy a Budapesti Kormányhivatalnak is van feladata a bevándorlás kapcsán, hiszen a szülők vagy felnőtt kísérő nélkül érkező külföldi állampolgárságú gyerekekről nekik kell gondoskodniuk. Dr. György István hangsúlyozta, a felnőtt kísérő nélküli kiskorúak nem befogadótáborokba, hanem gyermekotthonba kerülnek. – A szülők nélkül érkező gyerekek veszélyben vannak, róluk a hatóságoknak kötelességük gondoskodni. Idén több mint 3.000 esetben intézkedtünk – mondta a kormányhivatal vezetője, aki azt is megjegyezte, hogy nagyon sok a szökés. – Akik nem szöknek el, és a jogszabályok szerinti vizsgálatok után valamilyen státust kapnak, azok számára gyámot jelöl ki a kormányhivatal. A statisztikák szerint egyébként a bevándorlók túlnyomó többsége 18 év feletti fiatal férfi.

 

dr. György István

 

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.