2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Folyamatosan csörög a telefon a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálatnál

Főoldal>Közülünk>Folyamatosan csörög a telefon a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálatnál
 
Írta: Szerk.
2015. december 01. 15:47
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az Önkormányzat segítségével, támogatásával hívták életre 2015 nyarán, és jelenleg már 12 taggal dolgozik a XIX. Kerületi Polgárőrség keretein belül a Kispesti Állatvédemi Járőrszolgálat, Kruzslicz Anna vezetésével.

Anna tíz éve tevékenykedik az állatvédelem területén, ő a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat alapítója. Elmondása szerint a munkájuk egyáltalán nem mondható könnyűnek, hiszen mindannyian szabadidejük, család és munka mellett végzik ezt a tevékenységet. A telefon folyamatosan csörög. Néha egészen banális dolgokat jelentenek be állatkínzásnak, de ez persze azt jelenti, hogy az emberek elkezdik kinyitni a szemüket és nem fordulnak el a problémák elől – fogalmazott lapunknak.

 

Kruzslicz Anna

 

– Sokszor kell helyszínre mennünk talált állat miatt. Sajnos nincsen telephelyünk, így ezeket az állatokat tagjainknál, illetve néhány ideiglenes befogadónál helyezzük el, amíg előkerül az eredeti gazdi, vagy sikerül örökbeadnunk. Az idő, amit gondozásunkban töltenek, változó. Függ a fajtától, kortól, nemtől és még a színtől is. Az örök esélytelenek a nagytestű, fekete, keverék kanok. Folymatosan teltházzal küzdünk, így ideiglenes befogadók jelentkezését várjuk elérhetőségeinken – mesélte lapunknak Kruzslicz Anna a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat vezetője, aki szerint az általuk megrendezett első EbFeszt tökéletes alkalom volt arra, hogy a helyi és környékbeli kutyás közösséget összehozza, és alig várja, hogy jövőre megismételhessék.

 


Kétszáz kiló kutyatápot adományozott a képviselő
 
Rendszeresen segíti az állatvédők munkáját Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati frakcióvezetője, aki maga is több bajba jutott állatot - kutyákat, macskákat - fogadott be otthonába. Novemberben 200 kiló száraz tápszert adományozott a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálatnak, hogy ezzel is segítse a közelmúltban létrejött szervezet működését. 
- Nagyon örülök, hogy kerületünkben működik már ilyen szervezet, amelynek megalapítása polgármesteri programom része volt. Rendkívül fontosnak tartom, hogy a bajba vagy veszélybe került állatokon segítsünk - hangsúlyozta Dódity, aki hozzátette: az állatbarát kerület nemcsak azt jelenti, hogy járőrszolgálat működik, hanem számos más egyéb vonatkozása is van, mint például a kutyafuttatók megfelelő száma és állapota, a kutyások és nem kutyások békés egymás mellett élésének megteremtése, vagy a kutyaürülék-gyűjtők kihelyezése - utóbbiról javaslatot tettek le a városvezetés asztalára, hogy az önkormányzat létesítsen újabb kutyapiszok-, illetve szemétgyűjtő edényeket, a régi elhanyagoltakat pedig tegyék rendbe.

 

Segítse a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat munkáját! Ha kóbor vagy saját belátása szerint veszélyben lévő, rossz körülmények között tartott állatot lát, hívja a: 0670-636-6230 telefonszámot vagy írjon bejelenteskispest@ gmail.com e-mail címre!

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.