2024. február 28., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
május
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fontos változások lépnek életbe a lajosmizsei vasútvonalon

Főoldal>Közérdekű>Fontos változások lépnek életbe a lajosmizsei vasútvonalon
 
Írta: Szerk.
2022. augusztus 19. 11:51
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Budapest–Lajosmizse–Kecskemét vonalon jelentős változások lesznek augusztus 22-től 28-ig a Nyugati pályaudvar 17-es vágány melletti peronépítés, valamint a Kőbánya-Kispest és Dabas között végzett pályakarbantartás miatt. A vonalon utazóknak az átszállások miatt hosszabb eljutási idővel kell számolniuk. Kispesten átépítik a Katona József utcai vasúti átjárót is, ezért azt lezárják a közúti forgalom elől augusztus 26-án 22 órától 30-án hajnali 4 óráig.

Fontosabb változások:

 • az S21-es vonatok a Nyugati pályaudvar és Dabas között nem közlekednek,
 • Kőbánya-Kispest és Dabas között pótlóbuszok szállítják az utasokat,
 • Kőbánya-Kispest és Dabas közötti pótlóbuszok közlekedési rendje: Kőbánya-Kispestről Dabas felé a pótlóbuszok munkanapokon 3:37-től, hétvégi napokon 4:37-től, minden nap 22:37-ig óra 37 perckor indulnak. Ezen felül Kőbánya-Kispestről pótlóbusz indul minden nap 23:52 perckor Dabasra, valamint Ócsáról hétvégi napokon 4:34-kor Dabasra.
 • Dabas és Kőbánya-Kispest közötti pótlóbuszok közlekedési rendje: Dabasról Kőbánya-Kispest felé a pótlóbuszok minden nap 4:50-től 20:50-ig óra 50 perckor indulnak. Ezen felül Dabasról pótlóbuszok indulnak minden nap 2:54-kor, munkanapokon 3:21-kor és 3:57 perckor Kőbánya-Kispestre, illetve Ócsáról munkanapokon 4:50-kor és 5:50-kor Kőbánya-Kispestre.
 • A pótlóbuszok Kőbánya-Kispestnél a KÖKI terminál melletti Volánbusz megállóból indulnak. A vonalon az érintett vasútállomások közelében lévő BKK vagy Volánbusz megállókban állnak meg.
 • a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között a ceglédi vonalon közlekedő S50-es és Z50-es vonatokkal lehet utazni, melyekhez csatlakoznak a pótlóbuszok,
 • a Kőbánya-Kispestről induló kora reggeli első és a késő esti két utolsó pótlóbuszhoz a Nyugati pályaudvarról külön S21-es betétjárat indul, a Dabas felől érkező hajnali első és esti utolsó pótlóbuszhoz Kőbánya-Kispestről ugyancsak külön S21-es betétjárat csatlakozik a Nyugati pályaudvar felé.
 • Dabas és Lajosmizse között az S21-es vonatok a Kőbánya-Kispest és Dabas közötti pótlóbuszok menetrendjéhez igazítva, fél órával korábban közlekednek. A vonatok Dabasról minden nap 5:11-től 0:11-ig, minden óra 11 perckor indulnak. Az alapmenetrendnek megfelelően a hétvégi menetrendben napközben kétórás eljutás biztosított Dabas és Lajosmizse között, így 7:11 és 21:11 között hétvégi napokon csak minden páratlan óra 11-kor indul vonat Dabasról Lajosmizsére. A Kőbánya-Kispestről késő esti legutolsó pótlóbuszhoz csatlakozva Dabasról vonat indul 1:26-kor Lajosmizsére.
 • Lajosmizse és Dabas között az S21-es vonatok a pótlóbuszok menetrendjéhez igazítva, fél órával korábban közlekednek. A vonatok Lajosmizséről minden nap 4:11-től 20:11-ig, minden óra 11 perckor indulnak. Az alapmenetrendnek megfelelően a hétvégi menetrendben napközben kétórás eljutás biztosított Lajosmizse–Dabas között, így 6:11 és 20:11 között hétvégi napokon csak minden páros óra 11 perckor indul vonat Lajosmizséről Dabasra. Hajnalban Lajosmizséről mindennap 2:15-kor, munkanapokon 2:42-kor és mindennap 3:18-kor indul vonat Dabasra, melyekhez csatlakoznak a pótlóbuszok a főváros felé.

Változások a Lajosmizse–Kecskemét szakaszon:

 • Lajosmizséről a Lajosmizse–Kecskemét között hétvégi napokon közlekedő 32764-es számú S210-es vonat 30 perccel később, a naponta közlekedő 32766-os számú vonat hétvégi napokon 20 perccel később indul. A vonatok így csatlakozást biztosítanak Lajosmizsén Dabas irányából Kecskemét felé.
 • Kecskemétről a Kecskemét–Lajosmizse között munkanapokon közlekedő 32769-es számú S210-es vonat 20 perccel korábban, a hétvégi napokon közlekedő 32767 és 32765-ös számú vonat 30 perccel korábban közlekedik. A vonatok így csatlakozást biztosítanak Lajosmizsén Kecskemét felől Dabas irányába.

mavcsoport.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.