2024. június 14., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fővárosi pénzből újult meg a templomkert

Főoldal>Közérdekű>Fővárosi pénzből újult meg a templomkert
 
Írta: Szerk.
2015. július 29. 15:39
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Fővárosi Önkormányzattól elnyert pályázati összegből, minimális kerületi önrész mellett újulhatott meg zöldövezeti Jézus Szíve Templom környezete. Tavaly novemberben Gajda Péter polgármester le akart mondani a támogatásról. A kispesti Fidesz-KDNP frakció örül, hogy ezt sikerült megakadályozniuk, és megvalósulhatott a beruházás.

Megszépült és akadálymentessé is vált a Hagyományos Kispesten található, 75 éve épült Jézus Szíve templom bejárata és környezete. Kispest Önkormányzata még 2013-ban pályázott a környezet megújítására és akadálymentesítésre a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ elnevezésű pályázatán, amelyen – a Kossuth téri piac környezetrendezésével együtt – több mint negyedmilliárd forintot nyert a fővárostól. A Jézus Szíve Plébánia bejáratának és környezetének rendezése, valamint az akadálymentesítésre közel húszmillió forintot kapott a kerület. Nem volt könnyű dolga a főváros vezetésének a pénzek elosztásakor, hiszen az 5,1 milliárd forintos keretre 61 pályázat érkezett a kerületektől, összesen 16,7 milliárd forint értékben. Kispest egyike volt azon kevés kerületeknek, amely két pályázatot is nyert – emlékezett vissza az akkor dr. György István főpolgármester-helyettes mellett dolgozó Dódity Gabriella. Mint mondja, nem csak ezt tartja szép eredménynek.

 

Molnár András, az egyháztanács tagja, Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok és Mihály András, a kulturális bizottság tagja.

 

– Tavaly novemberben Gajda Péter polgármester előterjesztésében azt javasolta, hogy Kispest mondjon le a támogatásról. Ha ez megtörténik, nem valósulhatott volna meg a felújítás. Nyilván lehet ennél égetőbb, azonnali beavatkozást igénylő problémát is találni sajnos a kerületben, elég csak az óvodai udvarokra, konyhákra gondolnunk, de úgy vélem, nagy hiba lett volna lemondani a több millió forintról, amelyet pályázaton nyertünk. Szerencsére sikerült meggyőznünk polgármester urat is erről, így most együtt örülhetünk egy újabb fejlesztésnek. Nemcsak szép, de könnyebb közlekedést biztosít a kerekesszékkel, babakocsival érkezőknek is – mondta lapunknak Dódity Gabriella frakcióvezető.

 

 

A felújítás eredményeként a templom főbejáratához egy új, széles lépcső vezet. Az oldalbejáraton keresztül a mozgásukban korlátozottak és babakocsisok is akadálymentesen, kényelmesen juthatnak be a templomba. Az altemplom új, széles kapun keresztül közelíthető meg a meghitt előkertből, továbbá megújult a kis tér és a közösségi ház előtti burkolat, növényzet is – sorolta a fejlesztéseket Molnár András, a plébánia egyháztanácsának tagja. Sajnos az eredeti tervekből nem valósulhatott meg minden, így az esővizet összegyűjtő, környezetbarát, automata öntözőrendszerről le kellett mondania a plébániának, mivel nem fért bele a költségvetésbe.

 

Mint ismeretes, szintén a Fővárosi Önkormányzat Tér_Köz pályázaton nyert a kerület több mint 240 millió forintot a Kossuth téri piac és Trefort iskola közötti, parkolónak használt elhanyagolt terület rendezésére. Itt a tervek szerint rendezett parkolót, közösségi területet, sportpályát és zöld felületeket alakítanak majd ki.

 

Kérjük tekintse meg az eseményen készült galériánkat! 

 

 

1 Hozzászólás
1.Zsoka2015. október 14., szerda 11:49:58
Nagyon szép lett.
Oldal 1 / 1
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.