2019. november 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fővárosi támogatással újult meg a Wekerlei Kispiac

Főoldal>Közérdekű>Fővárosi támogatással újult meg a Wekerlei Kispiac
 
Írta: Szerk.
2019. október 10. 13:22
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Elkészült a Fővárosi Önkormányzat 110 millió forintos támogatásával teljesen újjáépült Wekerlei Kispiac, amelynek első terveit még az előző ciklusban készítette el az akkori alpolgármester, Ékes Gábor (Fidesz-KDNP). Bár a baloldali városvezetés be sem akarta adni a pályázatot, a Fidesz-KDNP kitartó munkájának köszönhetően mégis pályázott és nyert is a TÉR_KÖZ pályázaton. Ennek köszönhetően egy teljesen megújult piac várja mostantól a kerületieket. Sajnálatos azonban, hogy a piacon kialakított közösségi teret valójában nem eredeti funkciójának megfelelően civil szervezetek, hanem a jelek szerint kettő, az LMP körül szerveződő civil szervezet, az Átalakuló Wekerle és a Kiserdővédő használja majd, ráadásul szerződés nélkül.

Új piacépületet alakítottak ki wifi-hálózattal, kerékpártárolókkal, szelektív hulladékgyűjtőkkel, és a megújuló energiaforrások használatára is nagy hangsúlyt fektettek az újjáépítés során. A Wekerlei Kispiac annak köszönhetően újulhatott meg, hogy a Fidesz-KDNP frakció kitartásának köszönhetően végül Gajda Péterék (MSZP) beadták a pályázatot a TÉR_KÖZ pályázatra, ahol 110 millió forintot nyert is a kerület. Így indulhatott meg a munka a wekerleiek szeretett kispiacán.

- A megvalósítás már sok szempontból amolyan jó'vanazúgy módon sikerült. Az épület felső részében sok a kihasználatlan tér, ahogy látjuk, és az épület környezetét sem sikerült rendbe tenni. A térkő hepehupás, a mozgáskorlátozott parkolóból járdaszegélyen át vezet az út az épület megkerülésével a piacra. A fehérrel felfestett parkolónak sem jutott már új burkolat – áll Dódity Gabriella közösségi oldalán, ahol bejegyzésében arról a 32 négyzetméteres közösségi helyiségről is ír, amely szintén a piacon épült. - Jutott azonban hely a kispesti LMP körül szerveződő civil szervezeteknek, az Átalakuló Wekerlének és a Kiserdővédőknek szerződés, így vélhetően térítés nélkül egy helyiség, ahol saját bevallásuk szerint üzleti vállalkozást, kávézót fognak működtetni. Már rég beköltöztek, ott nyár óta jogcím nélkül rendezkednek. A Fővárosi Önkormányzat által kiírt pályázat feltétele volt egy közösségi tér létrehozása, amely a mi olvasatunkban azt jelenti, a helyi civil szervezetek használhatnák a helyet rendezvényeikre. Ehelyett egy csoport fogja, üzleti célra, eddig szerződés és fizetés nélkül. Nem a civil szervezetekkel van bajunk, hanem azzal, jogszerűtlen ez is, mint sok minden más Kispesten. A keserű körülmények ellenére örülünk a kispesti fejlesztésnek és a Tarlós István vezette Fővárosi Önkormányzat támogatásának, ezért ma, a hivatalos átadó előtt mi jelképesen átadtuk a piacot a wekerleieknek – tette hozzá Dódity Gabriella.

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.