2022. augusztus 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Furcsaságok az óvodabővítés körül

Főoldal>Közélet>Furcsaságok az óvodabővítés körül
 
Írta: Szerk.
2015. február 18. 15:43
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hamarosan kész az építkezés az Arany óvodában; most 255 millió forintból bővítik az intézményt, miközben 2010 előtt több intézményt bezártak.

Átadáshoz közel az Arany óvoda felújítása, amelyre 2013-ban nyert Európai Uniós támogatást kerületünk.  Az óvodában 75 fős kapacitásbővítés vált szükségessé, hogy elég férőhely legyen a kispesti gyerekek nappali gondozására.  Érdekes, hogy 2006-2010 között az akkori MSZP-SZDSZ-es városvezetés négy kispesti óvodát zárt be annak ellenére, hogy az akkori Fidesz frakció felhívta a figyelmet a várható elhelyezési problémákra. 

 

–  Az akkor 1-2 éves kispesti gyerekek számából egyértelműen látszott, hogy gond lesz – emlékezett vissza Szathury Kolos képviselő. A felháborodott szülők ekkor rendszeresen jártak az akkor Szujkó Szilvia MSZP-s képviselő vezette bizottsági ülésekre, és tüntetéseket is szerveztek. Mint mondta, a szülők igényeit és a szakmai érveket is figyelmen kívül hagyta a Gajda Péter vezette városvezetés, és erőből lépte meg a hibásnak bizonyuló döntést.  Hozzátette, sokat dolgoztak azon, hogy 175 milliós EU-s támogatást szerezzenek a korábbi baloldali vezetés hibás döntésének korrigálására, azonban így is mintegy százmillió forintjába kerül a projekt a kispestieknek. – Örömteli, hogy a beruházás keretében megújulhatnak az óvoda régi helyiségei is – mondta. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.