2021. január 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gajda Péter „kivégezte” a Lackner-féle korrupciógyanút vizsgáló bizottságot

Főoldal>Közélet>Gajda Péter „kivégezte” a Lackner-féle korrupciógyanút vizsgáló bizottságot
 
Írta: Szerk.
2020. június 12. 16:45
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Úgy döntött Gajda Péter (MSZP), hogy nem folytathatja munkáját a kispesti baloldal korrupciógyanús ügyeit vizsgáló önkormányzati bizottság, aminek a veszélyhelyzet alatt lejárt a mandátuma. A veszélyhelyzet miatt elrendelt, várhatóan június 20-án véget érő különleges jogrend még lehetővé teszi Gajda Péternek, hogy egyszemélyi döntést hozzon, ezzel élve meg is akadályozta a további vizsgálódást.

Biztosra ment Gajda Péter (MSZP) polgármester, ismét élve a különleges jogrend miatti egyszemélyi döntés lehetőségével nem hosszabbította meg a kispesti baloldalt, őt és párttársait korrupciógyanúba keverő, Lackner Csaba (ex-MSZP) nevével fémjelzett korrupciós botrányt vizsgáló bizottság mandátumát. Tehát úgy tűnik, a szocialista polgármester nem várta meg, hogy a veszélyhelyzet miatti rendkívüli jogrend véget érjen várhatóan június 20-án, és erről netán a képviselő-testület tárgyalhasson és dönthessen. Bár miután a testület baloldali többsége eleve csak három hónapos mandátumot szavazott meg a vizsgálódásra az eredetileg kért félév helyett, nem biztos, hogy a baloldali többség belement volna a baloldali korrupciógyanú további vizsgálatába.

 

– A baloldal ismét bebizonyította, hogy náluk nincs szándék a tisztázásra, nincs következmény, nincs felelősségre vonás. Rezzenéstelen arccal megy tovább az élet a kispesti szociknál, mintha semmi nem történt volna – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő. Hangsúlyozta: a még érvényben lévő különleges jogrendben a képviselők csak e-mail-ben véleményezhették a bizottsági munka folytatására irányuló indítványt, de a döntést a polgármester egyszemélyben hozta meg.

 

Dódity Gabriella leszögezte, noha a tagságát tekintve baloldali többségű bizottság nem a legjobb fórum a baloldalt terhelő korrupciógyanú vizsgálatára, mégis a munka folytatása mellett szavaztak a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselő, mert minden eszközt meg kell ragadni, hogy a végére járjanak ennek a szövevényes ügynek.

 

Úgy tűnik, Gajda Péter (MSZP) szerint pedig nem kell minden eszközt megragadni, így a járvány miatti veszélyhelyzetben a munkáját – valamennyi önkormányzati bizottsághoz hasonlóan – felfüggesztő Antikorrupciós Tényfeltáró és Vizsgálóbizottság (AKTB) még ezt az időt sem kaphatja meg a további vizsgálódásra.

 

Pedig most következhetett volna az érdemi munka, konkrét ügyek vizsgálata. Hiszen a legutolsó ülésen döntöttek, kiket hallgatna meg a bizottság az érintettek közül. De meghatározták a leggyanúsabb vizsgálandó ügyeket is: például Dódity Gabriella és Fekete Márk (Fidesz-KDNP) javaslatára az ingatlan- és telekeladások értékbecsléseit, a kaotikus lakásállományt és lakásgazdálkodást, a „Miszter 40 Százalékként” elhíresült Kránitz Krisztán (MSZP) vezette vagyonkezelő által hanyagul felújíttatott Batthyány utcai lakás ügyét, és a Somogyi Lászlóné (MSZP) volt férjének az érdekeltségébe tartozó cégek szerepének vizsgálatát kerületi projektekben.

 

„Gajda Péter beismerő vallomása”

A bizottság felállítását kezdeményező Ferenczi István (LMP) úgy fogalmazott közösségi oldalán, hogy ezzel az egyszemélyi döntéssel a szocialista polgármester beismerő vallomást tett. Ferenczi arra is emlékeztetett, hogy Gajda Péter a mai napig nem tett eleget a márciusban, tehát a veszélyhelyzet előtt bizottsági határozatba foglalt, a korrupciógyanúval kapcsolatos adatkéréseknek.

 

Eleve aggályok merültek fel a bizottsággal kapcsolatban

Többször hangot adtak a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői, hogy nem csak korlátozott eszközrendszerét tekintve aggályos az AKTB, hanem személyi összetétel szempontjából is. Eleve a baloldali többség alkotta itt is a többséget, másrészt a bizottság tagjai között volt például Fekete László (MSZP), a baloldal volt frakcióvezetője, és az az ügyvédnő is, aki korábban több önkormányzati telekeladás mellett a Guzmics Zsombor-félét is ellenjegyezte.

 

A baloldal még Lacknert is megpróbálta mosdatni?

Az AKTB második, és egyben utolsó ülésén a néhány százalékos támogatottságú Párbeszéd nevű párt delegáltja bemutatott egy hang hamisító szoftvert, amellyel – Gajda Péter (MSZP) korábbi próbálkozásához hasonlóan – azt kívánta bizonyítani, hogy a kiszivárgott hangfelvételek akár manipuláltak is lehetnek.

 

Az viszont – úgy látszik – elkerülte a figyelmét, hogy a botrányos felvételeken Lackner Csaba (ex-MSZP) párttársaira is terhelő állításokat megfogalmazó monológjai alatt folyamatos zene szól, ami már eleve megkérdőjelezi a felvetést. Nem is beszélve Lackner Csaba valóra vált „jóslatairól”, amelyekről a felvételeken is beszélt: Guzmics Zsombor valóban távozott az önkormányzattól, Gajda Péter megduplázta Kránitz Krisztián (MSZP) vagyonkezelő igazgatói fizetését, és Lackner csakugyan megvette a luxus terepjárót is, amit a felvételeken még csak tervezgetett.

 

Főkép: Facebook, archív, illusztrácó

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.