2024. június 24., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gajda Péter: Szívlapátra szívlapát a válasz

Főoldal>Közérdekű>Gajda Péter: Szívlapátra szívlapát a válasz
 
Írta: Szerk.
2018. február 16. 14:31
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Aláírásokat gyűjtöttek az utcában, az egyik ott lakó többször járt bent a Polgármesteri Hivatalban, egyebek mellett Gajda Péter (MSZP) polgármesternél is, hogy segítsenek megoldani a helyzetet a fenyegetőző, agresszív szomszédokkal szemben. Kispest felelős vezetője szerint – bár illegális dolgot nem javasolhat -, de szívlapátra szívlapáttal kell felelni. A helyzet nem oldódott meg, az ott élő gyerekeket pszichológus kezeli.

A kispest.info korábbi számában már írtunk arról, hogy Kispest több pontján küzdenek a lakók a zajos, fenyegetőző, zavaró szomszédokkal, és hiába fordulnak segítségért az önkormányzathoz vagy a rendőrséghez, a helyzetük változatlan.

A Felső-Kispesten élő Dankó József kálváriája évekkel ezelőtt kezdődött, amikor megvették egy idős pár kertes házát. Az eladók nem tájékoztatták őket költözésük okáról, arról a családról, akik a szomszédos kert végében élnek nyolcan egy műhelyből átalakított sufniban, amely érthetetlen okból lakásként funkcionál. Nem telt el sok idő, és Dankóék is ugyanazt a terrort élik át évek óta, mint elődeik.  

A kert végében lévő sufniból alakítottak ki lakóépületet a szomszédban

 

– Azt ordibálták a szomszédok, hogy megölnek, a kapunkban felsorakoztak lincseléshez, de nem mentem ki – mesélte korábban lapunknak Dankó József, akinek a kertjébe köveket és téglákat dobáltak, veszélyeztetve ezzel az életüket. A kutyájukat is rendszeresen dobálják, átlocsolnak a kertjükbe, amikor éppen kint vannak az udvaron. – Hallottunk már lövéseket is eldördülni, nem tudom milyen fegyver lehetett. Három lányunk van, akik nem mehetnek ki az udvarra felügyelet nélkül. A gyermekeink pszichológushoz járnak, félnek, félünk, hogy mi lesz velünk – tette hozzá a férfi, aki még az elején szerette volna rendezni a helyzetet, kötöttek is megállapodást a szomszéddal, aki aztán megszegte azt, és kezdődtek a zaklatások. -  Az utcában 31 aláírást is gyűjtöttem, amelyet átadtam a polgármesternek, de nem történt semmi. Gajda Péter megígérte, hogy hatósági bejárás során maga is megtapasztalja, hogy mi zajlik nálunk, de azt két alkalommal is lemondta, nem jött el – mondta a férfi, aki azt is elárulta, hogy, amikor Gajdánál járt, a polgármester azt mondta, hogy bár illegális dolgot nem javasolhat, például, hogy forduljanak egy erősebb emberhez, de "szívlapátra szívlapáttal kell felelni”. Dankó József elkeseredésében a nyilvánossághoz fordult, így egyre több helyen lehet olvasni a kálváriájukról.  

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.