2020. február 28., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
 Friss kommentekTwitter
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gajda Péter újabb jogsértést követett el

Főoldal>Közélet>Gajda Péter újabb jogsértést követett el
 
Írta: Szerk.
2019. május 22. 14:59
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Újabb jogsértést követett el Gajda Péter (MSZP), aki ismét bebizonyította: mindent elkövet azért, hogy a bevándorláspárti érdekeket szolgálja. A szocialista polgármester ezúttal az európai parlamenti választás kampányában az MSZP és Párbeszéd logóival ellátott plakátokkal szórta tele Kispestet, holott nem is jelölt az EP-választáson. Ráadásul a „Több uniós forrást Kispestre” feliratú plakátokon nem tűntette fel jogszerűen a kiadó nevét, székhelyét és a kiadásért felelős személyt, holott ez kötelező lett volna. Emiatt a Fővárosi Választási Bizottság első fokon elmarasztalta, és eltiltotta a további jogsértésektől. De vajon ki fizette a költségeket? Gajda Péter, vagy a kispestiek pénzéből az önkormányzat?

Sokan felháborodtak Kispesten, amikor a korábban magát a pártokon felül állónak láttatni akaró MSZP-s polgármester az európai parlamenti választás kampányában teleplakátolta a kerületet az arcképével ellátott plakátokkal, amelyeken a bevándoláspárti MSZP és Párbeszéd logói, valamint „Több uniós forrást Kispestre” és „Május 26-án szavazzon ránk!” feliratok is láthatóak. Mint kiderült, jogsértő módon. A Fővárosi Választási Bizottság ugyanis megállapította, hogy a plakátokon szereplő „készült Gajda Péter megbízásából” szövegrész nem felel meg a jogszabályok által meghatározott kötelező elemként feltüntetendő impresszumnak, vagyis pontosan meg kellett volna határozni a kiadó nevét, székhelyét és a kiadásért felelős személyt is. Emiatt a Fővárosi Választási Bizottság első fokon elmarasztalta, és eltiltotta a további jogsértésektől Gajdát, vagyis újabb plakátokat ilyen formában nem tehet már ki.

 

Ki fizette a plakátokat?

Mivel a plakátokról csak annyi derül ki, hogy Gajda Péter megbízásából készültek, érdekes kérdés lehet, hogy vajon ki fizette a plakátkampányt? Gajda nem jelölt a május 26-i európai parlamenti választáson, mégis ő szerepel a plakátokon. Tökéletes apropó, hogy szerepeljen, így készülve az októberi önkormányzati választásra. Szerkesztőségünk egyébként közérdekű adatigénylésben kérte ki az adatokat a megrendelés és a fizetés kapcsán, az önkormányzat válaszadási határideje május 23-án járt le. Válaszukban azt írták, hogy nem az önkormányzat állta a költségeket. Időközben Gajda Péter egy közösségi posztjában azt írta, hogy ő és "jónéhány támogatója" finanszírozta a plakátokat. A kerületszerte több százas nagyságrendben látható plakátok előállítási költsége egyébként nem kis tétel, a tervezés, a grafikai és nyomdai költségek a plakáthelyek összegével akár a milliós nagyságrendet is elérheti.  

 

Jogsértések árán is a bevándorláspárti erők mellett
Jól látható, hogy Kispest szocialista polgármestere minden eszközzel azon dolgozik, hogy bevándorláspárti társait támogassa. Beszállt a kampányba, holott nem jelölt az európai parlamenti választáson, ahogyan a tavalyi országgyűlési választáson sem volt az, amikor szintén törvény- és alaptörvényt sértő módon leragasztatta a Fidesz országgyűlési választási plakátjait. A leragasztott plakátokon egyébként a Fidesz arra hívta fel a figyelmet, hogy a köztudottan bevándorláspárti ellenzék – amely Kispestet vezeti amúgy – együtt bontaná le azt a határkerítést, amely megvédi az országot az illegális bevándorlóktól. Nemrég egyébként a Kúria azt a jogsértő önkormányzati rendeletet is megsemmisítette, amely erre lehetőséget adott Gajdának, akinek nem ez volt az egyetlen törvénysértő lépése a tavalyi kampányban. 400 ezer forintra büntették Kispest Önkormányzatát, amiért – az amúgy is kiegyensúlyozatlan, – csak a Gajda Péterrel és baloldali társaival foglalkozó intézmények előtti önkormányzati hirdetőtáblákon kizárólag az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltjeit, Burány Sándort és Hiller Istvánt bemutató tartalmakat közölt az országgyűlési választási kampány során, és amelyeket a felszólítások ellenére sem távolítottak el.

 

Gajda Ujhelyi és Karácsony mellett

Egyre nyilvánvalóbban látszik tehát, hogy Kispest szocialista polgármestere ugyanazokat az elveket vallja, mint a nyíltan bevándorláspárti párttársai. Egyre többet mutatkozik együtt olyan politikusokkal, akikről már többször bebizonyosodott, hogy bevándorláspártiak. Egyebek mellett a Csepelt Észak-Pesten kereső Karácsony Gergely főpolgármesteri álmaihoz asszisztált közös kispesti sajtótájékoztatójuk alkalmával. Annak a nyíltan bevándorláspárti Karácsony Gergelynek, aki Zugló polgármestereként a kerületiek megkérdezése nélkül hozzájárult, hogy egy zuglói családi házban mecsetet létesíthessen a Magyar Iszlám Közösség.


De a szocialista polgármester Ujhelyi Istvánnak is teret adott a KMO-ban, az MSZP-s európai parlamenti (EP) képviselő szűk érdeklődést kiváltó lakossági fórumán. A szocialista EP-képviselő egyébként nemrég jelentette ki, hogy aki „kerítésmentes” Európát akar, szavazzon az MSZP-Párbeszédre. Így viszonyul Ujhelyi és Gajda pártja a Magyarország és a magyar emberek biztonságát védő határkerítéshez. Ujhelyi István volt az, aki „hazafias” kötelességének tartotta, hogy megszavazza a Magyarország ellen támadást indító, hazugságokon és félremagyarázásokon alapuló Sargentini-jelentést, amely kilátásba helyezi az „uniós atombomba”, a 7. cikkely szerinti eljárást hazánk ellen, amely akár Magyarország uniós szavazati jogának megvonását is eredményezheti. Gajda és Ujhelyi szoros (elv) barátságát mutatja, hogy nemrég a két MSZP-s politikus közösen avatott fel egy kültéri plasztikát a Rusz-Bazsant parkban.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.