2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gó siker Kispesten

Főoldal>Közülünk>Gó siker Kispesten
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. január 10. 08:00
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Egy fiatal tehetség, Matolcsy Dávid nagyban hozzájárult, hogy Kispest Gó csapata kiemelkedően szerepel a csapatversenyben. Ádám György, a Barca Gedeon SC szakosztályának vezetője tájékoztatott bennünket a sportsikerről.

Kispesten, ha valakit megkérünk, hogy híres sportolót nevezzen meg természetesen a labdarúgók Puskás, Kocsis és a többiek jutnak az emberek eszébe. Mai utódaik is Magyarország legjobbjai között vannak, igaz, a bajnoki táblázatot nem ők vezetik. Viszont nagyon meglepődnék, ha egy Magyarországon sokak számára ismeretlen sportág, a gó kispesti legjobbját nevezné meg bárki is, pedig óriási meglepetésre csapata, a Barcza Gedeon SC első helyen áll a sportág harmadik csapatbajnokságán. Így tehát feltétlenül néhány szóban be kell mutatni a sportágat és felhívni a kispesti gyerekek figyelmét, hogy mindössze két év alatt milyen figyelemreméltó sikereket tudott iskolástársuk elérni sportágunkban – lehet követni a példáját, szerdánkét 17-19 óra között benneteket is várunk a Kispesti Kaszinóban!
A fekete-fehér kövekkel négyzethálós táblán játszott logikai játékot nagyon egyszerű megtanulni – a játék célja minél nagyobb terület elfoglalása a táblán, óvodások is könnyen megértik a szabályokat. A játék mélysége azonban a legjobb játékosokat életük végéig csodálattal tölti el.
A sportág csapatbajnokságán a mérkőzéseken az erősebb játékosoknak előnyt kell adniuk ellenfeleiknek, csaknem akkorát, ami teljesen kompenzálja a tudáskülönbséget. Így is persze az erősebb játékosnak van nagyobb esélye a győzelemre, de ellenfele helyzete sem reménytelen. Dávid villámgyors fejlődésének köszönhetően az év utolsó csapatmérkőzésén három híres mester ellenfelét is legyőzte, és csapatunk utolérte, győzelmünknek köszönhetően pedig megelőzte a bajnokságban a mesterek alkotta Magyar Gó Egyesület csapatát!

Bő egy év múlva, 2013-ban Magyarország rendezheti a Gó sportág ifjúsági Európa-bajnokságát. Reméljük a kispesti Matolcsi Dávid az indulók között lehet. És talán mások is? Gyertek gyerekek a Kispesti Kaszinóba, még bőven van idő addig megtanulni, hogy ti is ott lehessetek!

Ádám György
Barcza Gedeon SC

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.