2022. augusztus 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gondolatok a népligeti felüljáró ügye kapcsán

Főoldal>Közélet>Gondolatok a népligeti felüljáró ügye kapcsán
 
Írta: Szerk.
2022. január 31. 13:40
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A népligeti felüljáró ügye nagyon sok kispesti és kőbányai embert érint, tekintve, hogy többségüknek napi szinten ingázniuk kell munkahelyükre és vissza, amely során igénybe veszik ezt az útszakaszt. A baloldali városvezetés úgy tűnik, lemondott ennek a létesítménynek a felújításáról is. Inkább korlátozzák a forgalmat, megnehezítve a kispestiek és kőbányaiak életét is, pedig a korábbi, Tarlós István vezette Fővárosi Önkormányzat szándéka szerint ma már lassan birtokba vehetnék az autósók az új felüljárót. De nézzük, hogy jutottunk idáig. Dr. Pap Sándor országgyűlési képviselőjelölt írása.

A környék fejlesztése dinamikusan haladt az elmúlt évek során. Az építkezések sorát a Groupama Arénával kezdték, majd azt a Telekom-székház követte, végül pedig a kézilabda EB-nek is otthont adó sportcsarnok is elkészült. Mindeközben a Tarlós István vezette főváros felújíttatta az érintett villamos teljes nyomvonalát, valamit az M3-as metró itt áthaladó szakaszát. A város tervei szerint a metró elkészültével neki kellett volna fogni a felüljáró megújításának, csakhogy mindeközben Karácsony Gergely vette át a főváros vezetését.

 

Karácsony főpolgármesterségét rengeteg botrány övezi, pedig még a ciklus felénél sem tart. Ennek ellenére arra már volt ideje, hogy belekeveredjen kétes ingatlanmutyikba, elég, ha csak a Városháza-ügyre gondolunk. Mindemellett nagy erőkkel fogtak politikai kampányokba, mit sem törődve a városlakókkal, a városlakók problémáival, akik őt bízták meg városunk vezetésével. Az elhanyagolás eredményeképpen az előzetes tervekkel ellentétesen a népligeti felüljáró ügye Karácsony főpolgármestersége alatt a fiókba került.

 

Az elmúlt hetekben végre úgy tűnt, a főváros vezetése elkezd foglalkozni ezzel a problémával. A gond csak az, hogy egészen veszélyes elképzelései vannak, amelyekkel csak növelnék a városlakók terheit. Ugyanis a Fővárosi Önkormányzat a felüljáró tarthatatlan állapota miatt korlátozza a forgalmat a felüljárón a nehezebb járművek számára, de ezt várhatóan a kisebb személyautókra is ki fogja terjeszteni, ha nem kezdik meg sürgősen a felüljáró felújítását. Ez megnehezíti minden erre közlekedő ember mindennapjait. Sőt, az egész város forgalma a feje tetejére állhat, ami még több dugóban ücsörgést fog eredményezni.

 

Sajnos ez még mind semmi, ugyanis a Budapesti Közút egy tanulmányt készített, amelyben lehetőségként szerepelhet akár a teljes felüljáró elbontása is. A felüljárót pedig jelenleg az egyetlen alternatív útvonal, amelyet csak a Galvani-híd megépítése tudna kiváltani, de ennek megépítését a főváros vezetése ellenzi.

 

Úgy tűnik, hogy az idő előrehaladtával Karácsony miatt nemcsak a fővárosi közterületek állapota, hanem a főváros közlekedése is egyre csak romlik. Lehetséges, hogy a népligeti felüljáróról is le kell mondanunk örökre, akkor pedig a káosz is az életünk része marad, hiszen újabb és újabb dugók várhatóak. Mindeközben pedig tele van a város kihasználatlan biciklisávokkal, amik életveszélyesek és az autós valamint gyalogos forgalomnak is csak bosszúságot okoznak. A városvezetés az emberek türelmével játszik. Országos kampány helyett a budapestiek problémáival kellene foglalkozzon a baloldali vezetés, mert a kispestiek és a kőbányaiak többet érdemelnek

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.