2020. október 23., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gulág emlékkonferencia a Kispesti Társaskör szervezésében

Főoldal>Kedvcsináló>Gulág emlékkonferencia a Kispesti Társaskör szervezésében
 
Írta: Szerk.
2016. október 07. 12:27
Rovat: Kedvcsináló
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Gulág Emlékkonferenciát szervez a Kispesti Társaskör Egyesület a KMO Művelődési Házban.

Neves előadókkal és filmvetítéssel egybekötött Gulág Emlékkonferenciát szervez a Kispesti Társaskör Egyesület 2016. november 30-án a KMO Művelődési Házban, "Elhurcolva - Magyarok a Gulágon" címmel.

 

Az Emlékkonferenciát Dódity Gabriella, a Kispesti Társaskör elnöke nyitja meg.

 

Az ünnepélyes köszöntő után előadást tart:

  • Menczer Erzsébet, a Gulág Emlékbizottság tagja, a SZORAKÉSZ elnöke. 

Téma: Legyünk szórakészek - a valós történelem 

  • Prof. Dr. Bognár Zalán, a Károli Gáspár Református Egyetem docense, neves Gulág-kutató tartja

Téma: „Málenkij robot”, avagy a civilek ítélet nélküli, tömeges elhurcolása Magyarországról a GUPVI

lágereibe (1944-1945)

 

Az előadásokat filmvetítés követi. A Kispesti Társaskör egyik alapító tagjáról, a kispesti Fóris Kálmánról készült dokumentumfilmben, a Gulág-túlélő személyes élményein keresztül mutatja be a kényszermunka-táborok rideg valóságát, az ottani borzalmas körülményeket és a tönkretett emberi sorsokat.

 

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük, jelezze a kispestitarsaskor@gmail.com e-mail címen, vagy a 0620-232-4303 telefonszámon.

 

A konferencia mellett a Gulág Emlékév kapcsán a Kispesti Társaskör több programmal is emlékezik a Gulágra elhurcolt magyar emberekre. Október végén a civil egyesület tagjaival a Recski Nemzeti Emlékparkban járt, közel száz kispesti hajtott fejet a Magyar Gulágon szenvedett, elhunyt honfitársaink emléke előtt. A történelmi kiránduláslegfőbb üzenete, hogy ne feledjük, és ne engedjük feledtetni a kommunistarendszerborzalmait.

A Kispesti Társaskör tagjai az emlékműnél mécsest gyújtottak, és elhelyezték az emlékezés virágait és koszorúit. Így hajtottak fejet a tabor és a rendszer áldozatai előtt.

 

 

November hónap folyamán a Kispesti Társaskör rendhagyó történelemórákat tart kispesti diákoknak, illetve november 17-én különálló programként vetítik le a kispesti Fóris Kálmánról szóló dokumentumfilmet a Kispesti Kaszinóban, a vetítés kezdete: 18 óra. 

 

A Gulág Emlékév lezárásaként a Kispesti Társaskör egyesület Málenkij robotra elhurcoltak emlékére állíttat emlékművet a Templom téren. A civil egyesület tervei szerint 2017. február 25-én, a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján avatja fel az impozáns emlékművet, amelyet a kispesti Vénusz Gergely és Hermann Zsolt szobrászművész készíti el. Az emlékmű tervezete jelenleg zsűrizés alatt áll. 

 

 

 

Az Emlékkonferencia, a rendhagyó történelem óra és a recski kirándulás az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósult meg. 

 

    

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.