2019. április 23., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
július (28)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gyertyafényes hagyományteremtés

Főoldal>Közülünk>Gyertyafényes hagyományteremtés
 
Írta: Szerk.
2018. december 03. 12:40
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Újra hagyománnyá vált Kispesten az adventi gyertyagyújtás: a kispesti Fidesz saját készítésű adventi koszorúján felvillant az első gyertyaláng a Templom téri közös teázáson december 2-án, vasárnap.

Másodszor várta közös teázásra, süteményezésre és adventi gyertyagyújtásra a kispestieket a Fidesz kispesti szervezete a karácsonyi díszbe öltözött Templom térre, amelyhez csatlakozott a Kispesti Társaskör is.

 

 

– A karácsonyi időszak az együtt töltött szép pillanatokról és az ünnepre való lelki felkészülésről is szól. Ennek szimbolikus kezdete az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtása is, amely – mint közösségi esemény – hiányzott Kispesten, ezért újra hagyománnyá szeretnénk tenni – mondta lapunknak Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz elnöke. – Kispestnek van karácsonyfája, szép adventi fényei is, de a karácsonyi keresztény hagyományok fontos része és szimbóluma az adventi koszorú is, ezért a saját készítésű koszorúnk kint marad a Templom téren, és minden vasárnap fél ötkor közösen meggyújtjuk a soron következő gyertyákat – tette hozzá Dódity Gabriella.

 

A képre kattintva tekintse meg képgalériánkat!

 

A lelki felkészülésnek az önzetlen segítés is a része, ezért Dódity Gabriella meghívta a jelen lévőket a Kispesti Társaskör hagyományos adventi estjére is, ahol az egyesület – amely évről-évre kiáll a nemes célok mellett – idén a Kispesti Mentőalapítványnak szervez támogató gyűjtést, hogy ezzel is segítsék az országosan egyébként legtöbbször riasztott mentőállomás munkatársainak mindennapi életét.

 

Az adakozásból a kispesti Fidesz is kiveszi a részét, hiszen amellett, hogy idén harmadik alkalommal gyűjtötték össze a jó szándékú kispestiek ajándékait, ezúttal is kiegészítették azokat, és sporteszközöket, játékokat vásároltak. Így idén már 80 rászoruló gyermeket lephetnek meg karácsonyra a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrumban. A CBA Remízzel közösen pedig 30 családot támogatnak tartós élelmiszercsomaggal, hogy az ünnepi asztalra is kerülhessenek finom falatok. Emellett segítenek a kerületi bölcsődéknek, óvodáknak és iskoláknak is, hiszen – folytatva a hagyományt – idén is ők ajándékozzák a karácsonyfát a kispesti nevelési intézményeknek. De a tavalyihoz hasonlóan idén is kedvezményes karácsonyi fenyőfavásárra is várják a kispestieket december 15-én (szombaton) 9 órától az Ady Endre út 91. alatt, hogy azok is ünnepi díszbe öltöztethessék otthonukat, akik a drágább, piaci áron kínált fát nem tudják megvásárolni.

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.