2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Háború vagy béke?

Főoldal>Közérdekű>Háború vagy béke?
 
Írta: Szerk.
2024. április 15. 15:16
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A júniusi európai parlamenti választás tényleg sorsdöntő lesz. Most nem az uborka görbülete a tét, hanem az, hogy béke, vagy háború lesz Európában.

Háborús hangulat Brüsszelben

 

Immár több mint két éve, hogy háború dúl a szomszédunkban. A frontvonalak nagyrészt befagytak, az emberi húsdaráló pedig csak ontja magából a civil és katonai áldozatokat; tragikus módon Kárpátaljai nemzettársaink soraiból is. Az Európai Unió a szankciók végeláthatatlan sorával próbálja térdre kényszeríteni Oroszországot, de míg az nem hogy nem gyengül, egyre erősebb lesz, addig maga az Unió és közvetetten egész Európa belerokkan az elhibázott szankciós politikába. Két éve az energiaárak szálltak el a meggondolatlan energetikai szankciók következtében, majd tavaly rekordinfláció söpört végig az EU országain. Bár itthon a kormányzati beavatkozás sikerrel törte le év végére az elszabadult inflációt, a probléma gyökerét adó uniós intézkedések továbbra is érvényben vannak sőt, még újabb és újabb szankciós csomagokat akarnak elfogadni. Az unió a meglévő forrásait pedig a helyreállítás és a gazdasági élénkítés helyett közvetlenül, vagy fegyvervásárlások révén közvetett módon Ukrajnának adja a háború folytatására. Hiszen az eddigi közel 100 milliárd eurón felül nemrég további 54 milliárd eurót szavaztak meg Ukrajnának 2027-ig. Mindeközben Magyarország a COVID helyreállítási alapból még

mindig nem kapta meg a teljes járandóságát.

 

Song Simon önkormányzati képviselő

 

A baloldal háborúpárti

 

Egyfelől a háború pénzügyi támogatásából fakadó nehézségekkel is számolnunk kell, másfelől viszont egyre fokozódó háborús hangulat van az Európai Unióban. Emlékezzünk vissza, hogy a baloldali német kancellár először azt nyilatkozta, hogy az Ukrajnának adományozott katonai sisakok a legtöbb, amit tehetnek Ukrajnáért.

Aztán fegyvereket küldtek, aztán páncélos járműveket, aztán odaadták a legmodernebb német harckocsikat is. Minden egyes alkalommal elmondták, hogy kizárt, hogy szárazföldi csapatokat küldjenek Ukrajnába. Aztán pár héttel ezelőtt a francia elnök már azt mondta, hogy ezt nem lehet kizárni. Tisztán látható, hogy az európai döntéshozók egyre mélyebbre és mélyebbre süllyednek a háborús pszichózisban, szépen lassan egész Európát belerántják ebbe a konfliktusba. Egyedül Magyarország és a nemzeti kormány volt az, amely a kezdetektől fogva egyértelműen és következetesen a béke pártján áll. Hiszen a háború bármilyen módon való meghosszabbításával és fegyverszállításokkal nem, csak a békével lehet életet menteni.

Az Európai Uniót vezető baloldali globalista elit döntései beláthatatlan veszélyeket hordoznak magukban, egy ilyen helyi konfliktusból sajnos könnyen válhat regionális, majd globális háború. Emiatt is érthetetlen, hogy miért tekintenek úgy erre a konfliktusra, mintha ez nem csak Ukrajna, hanem a mi, az Európai Unió háborúja is lenne.

A legmegdöbbentőbb pedig, hogy nemcsak a nemzetközi, de a hazai baloldal is háborúpárti. Mint ismeretes, a kezdetektől fogva ők követelték, hogy küldjön hazánk is fegyvereket Ukrajnába, sőt akár magyar katonákat is. Ez nem is meglepő, hiszen a hazai baloldal csak a külföldi pénzelőik kívánságát hajtja végre itthon. És ha azt hihetnénk, hogy ez Kispesten nem így van, sajnos tévednünk kell. Ugyanis 2023 júniusában a Fidesz-KDNP képviselői a testület elé terjesztették a Megyei Jogú Városok Szövetségének felhívását, egy békepárti nyilatkozatot, amelyhez számos magyarországi önkormányzat csatlakozott. Ennek a szimbolikus, a béke mellett kiálló nyilatkozatnak az elfogadásáról szóló indítványt azonban Fekete László MSZP-s képviselő javaslatára, a baloldali többség levette napirendről.

 

Merre tovább, Európa?

 

Júniusban európai parlamenti választások lesznek, Magyarországon immáron az ötödik alkalommal. Idén, ahogy láthatjuk, valóban húsba vágó kérdésről kell döntenünk: tovább menetelünk a baloldali-liberális többségű Európai Unióban a háború felé, vagy a várva várt jobboldali fordulattal a józan ész és végre a béke felé vezető útra lépünk.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.