2019. május 22., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hamarosan átadják az Utánpótlás Centrumot

Főoldal>Kupa>Hamarosan átadják az Utánpótlás Centrumot
 
Írta: Szerk.
2018. augusztus 10. 15:40
Rovat: Kupa
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Őszre elkészülhet Kispesten a Dél-Pesti Utánpótlás-nevelési Centrum, amely nem csak a 120 ifjú tehetség edzésének és tanulásának színhelye lesz, hanem a lakosság is használhatja majd a létesítmény melletti futó- és rekreációs teret.

 

Már szeptemberben átadhatják a Kispesten épülő Dél-Pesti Utánpótlás-nevelési Centrumot, mivel az utolsó munkálatok jól haladnak. A kormányzati támogatásból épülő 21. századi létesítmény 120 ifjú sporttehetségnek biztosít majd lehetőséget arra, hogy méltó körülmények között tanulhasson és edzhessen. Információink szerint pedig hamarosan a kerület hírnevét öregbítő Budapest Honvéd FC játékosai is méltó körülmények között játszhatnak, és a centrum üzemeltetője is a Honvéd sportklub lesz.

 

 

– A jövő egészséges társadalmának záloga nem csupán az egészségügyi fejlesztésekben rejlik, bár kétség kívül az is fontos összetevő – mondta lapunknak dr. György István, Budapest kormánymegbízottja. Ugyanezt a célt szolgálják a sporttal kapcsolatos beruházások is, vagy például a mindennapi testnevelés bevezetése, amelynek köszönhetően mára mintegy 150 ezerrel több gyermek sportol, mint akár 7 évvel ezelőtt – mutatott rá a kormánymegbízott.

 

 

– Ezzel a fejlesztéssel a kormány a környékben élő lakosságra is gondol, hiszen ők is használhatják majd a sportközpont melletti futóterületet. Jó látni, hogy a kormány számos fejlesztést hajtott és hajt végre Kispesten, hiszen az utánpótlás centrum mellett támogatta például a Szivárvány Óvoda felújítását, de az Egészséges Budapest Program részeként a kispestieket is kedvezően érinti majd a Bajcsy Kórház felújítása, vagy a Szent István és Szent László kórházak egyesítésével hamarosan létrejövő új centrumkórház is. Emellett pedig a kormány a kerületi fejlesztésekre több pályázati úton elnyerhető forrást is biztosít – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.