2021. december 07., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hamarosan átadják az Utánpótlás Centrumot

Főoldal>Kupa>Hamarosan átadják az Utánpótlás Centrumot
 
Írta: Szerk.
2018. augusztus 10. 15:40
Rovat: Kupa
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Őszre elkészülhet Kispesten a Dél-Pesti Utánpótlás-nevelési Centrum, amely nem csak a 120 ifjú tehetség edzésének és tanulásának színhelye lesz, hanem a lakosság is használhatja majd a létesítmény melletti futó- és rekreációs teret.

 

Már szeptemberben átadhatják a Kispesten épülő Dél-Pesti Utánpótlás-nevelési Centrumot, mivel az utolsó munkálatok jól haladnak. A kormányzati támogatásból épülő 21. századi létesítmény 120 ifjú sporttehetségnek biztosít majd lehetőséget arra, hogy méltó körülmények között tanulhasson és edzhessen. Információink szerint pedig hamarosan a kerület hírnevét öregbítő Budapest Honvéd FC játékosai is méltó körülmények között játszhatnak, és a centrum üzemeltetője is a Honvéd sportklub lesz.

 

 

– A jövő egészséges társadalmának záloga nem csupán az egészségügyi fejlesztésekben rejlik, bár kétség kívül az is fontos összetevő – mondta lapunknak dr. György István, Budapest kormánymegbízottja. Ugyanezt a célt szolgálják a sporttal kapcsolatos beruházások is, vagy például a mindennapi testnevelés bevezetése, amelynek köszönhetően mára mintegy 150 ezerrel több gyermek sportol, mint akár 7 évvel ezelőtt – mutatott rá a kormánymegbízott.

 

 

– Ezzel a fejlesztéssel a kormány a környékben élő lakosságra is gondol, hiszen ők is használhatják majd a sportközpont melletti futóterületet. Jó látni, hogy a kormány számos fejlesztést hajtott és hajt végre Kispesten, hiszen az utánpótlás centrum mellett támogatta például a Szivárvány Óvoda felújítását, de az Egészséges Budapest Program részeként a kispestieket is kedvezően érinti majd a Bajcsy Kórház felújítása, vagy a Szent István és Szent László kórházak egyesítésével hamarosan létrejövő új centrumkórház is. Emellett pedig a kormány a kerületi fejlesztésekre több pályázati úton elnyerhető forrást is biztosít – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.