2018. április 21., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (45)
február (51)
január (47)
· 2017
december (37)
november (43)
október (38)
szeptember (29)
augusztus (22)
július (25)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Határon túlra szakadt testvéreinkre emlékeztek

Főoldal>Közélet>Határon túlra szakadt testvéreinkre emlékeztek
 
Írta: Szerk.
2017. június 06. 11:40
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Harangszóval kezdődött a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezett megemlékezés Kispesten. A Fidesz és KDNP kispesti szervezetei, a Wekerlei Polgári Egyesület, valamint a Kispesti Társaskör együttesen emlékezett a Trianoni Békediktátum 97. évfordulójára a Határ úti országzászlónál.

A Trianoni Békediktátum 97. évfordulójának megemlékezésére gyűltek össze az érdeklődők Pünkösd hétfőn a kispesti Országzászlónál. A Himnusz alatt félárbocra eresztették a nemzeti lobogót, majd Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz elnökeaz emlékezés szavaival köszöntötte a hallgatókat. A rendezvény háziasszonya elmondta, hogy 1920. június 4-e hazánk gyászos és feledhetetlenül fájdalmas pillanata volt.

 

 

- 1920. június 4. 16 óra 32 perc. Egyeseknek semmitmondó időpont, nekünk évről évre az a pillanat, amikor nemzetünk vérző sebei újra és újra felszakadnak. Trianon. Egyeseknek az ultra magyarok sírás napja, nekünk az a szó, amely nem engedi feledtetni határon túlra szakadt testvéreinket – mondta nyitóbeszédében Dódity Gabriella.

 

 

Juhos-Kiss János wekerlei költő saját versének elszavalása után Földesi Gyula, a Fidesz Kispest-Pesterzsébeti választókerületi elnöke mondta el emlékező beszédét, amelyben leszögezte: ez a nap emlékezés és ünnep is egyben, ugyanis a második Orbán-kormány első intézkedései között volt, hogy június 4-ét a Nemzeti Összetartozás Napjának nyilvánítsa, illetve kettős állampolgárságot adott a határon túlra szakadt magyaroknak.

 

 

- Nemcsak emlékeznünk kell, hanem ünnepelnünk is. Joggal kérdezhetjük, hogyan lehet Trianon évfordulóján ünnepelni a nemzeti összetartozást, amely minden magyar érzelmű emberben fájdalmas emlék? Vajon lehet –e ünnepelni, amikor ennek éppen az ellenkezője, a nemzeti közösség szétszakítása történt? Azt ünnepeljük, hogy lám, még mindig sokan vagyunk, és a hosszú rémálomból való felébredés után egyre többen érzik magukat magyarnak, és ezt tettekkel is vállalják. Reménnyel lehet a jövőbe tekinteni, hiszen az ellenerőknek nem sikerült legyőzni a szíveket – mondta beszédében Földesi Gyula.

 

A megemlékezés végén dr. György István és Tarnai Richárd kormánymegbízottak, a Wekerlei Polgári Egyesület, a Fidesz, a KDNP és a Fidelitas kispesti szervezetei és a Kispesti Társaskör is elhelyezte az emlékezés koszorúit és virágait az Országzászlónál. A rendezvény a Szózat és a Székelyhimnusz eléneklésével zárult. 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.