2024. június 24., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Határtalan kosz és káosz a Határ úton

Főoldal>Közérdekű>Határtalan kosz és káosz a Határ úton
 
Írta: Szerk.
2018. február 13. 08:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Rendetlenség és káosz fogadja nap, mint nap a kispestieket a Határ úti végállomáson, amelynek felújítását néhány közterület-használati engedéllyel évek óta nem rendelkező pavilonos akadályozza. A főváros a folyamatban lévő perekre hivatkozik, némelyek elhibázott ügykezelésről beszélnek, a kispestiek pedig kerülgetik a nylonból épült sátorvárost.

Lassan három éve el kellett volna készülnie a Határ út felújításának, ehelyett egyre nagyobb a szemét és a káosz a területen. A beruházás tervezését még 2012-ben kezdte meg a Fővárosi Önkormányzat. Akkor a kereskedők nagy részével meg is állapodtak abban, hogy 2014-ben elhagyják a területet. A legtöbb pavilontulajdonos el is fogadta, hogy egy tulajdonosnak, mint ahogyan egy bérbeadott lakás tulajdonosának is, jogában áll meghatároznia, meddig kívánja bérbe adni az ingatlanját. Néhányan azonban úgy gondolták, hogy jogellenesen, közterület- használati engedély nélkül is ott maradnak, nem törődve azzal, hogy Dél-Pest közlekedési csomópontjának felújítását hiúsítják meg ezzel.

 

 

– A beruházás tervezésekor, 2012-ben egyeztettünk a kereskedőkkel, a legtöbben együttműködőek voltak, és osztották, hogy a végállomást fel kell újítani. Azoknak, akik igényelték, segítettünk új helyiséget is keresni. Még akkor meghatároztuk, hogyan kezeljük azokat, akik a közterület-használati engedélyük lejárta után esetleg nem hagyják el a területet. Megállapodtunk abban, hogy a Fővárosi Önkormányzatnak a terület tulajdonosaként fel kell lépnie az engedély, így jogalap nélkül tartózkodókkal szemben. Hatósági tanú, vagy közjegyző jelenlétében el kell bontani a pavilonokat, hiszen csak így biztosíthatjuk a beruházás befejezését, amelynek nagysága és az ahhoz fűződő jelentős közérdek megítélésem szerint magasabb rendű. Hozzáteszem, ha nem így cselekszik, nem jár el korrektül a Fővárosi Önkormányzat az egyébként közterület-használati engedéllyel rendelkező, használati díjat fizető, jogszerűen eljáró kereskedőkkel szemben sem – mondta lapunknak dr. György István kormánymegbízott, aki még főpolgármester-helyettesként akkori kollégájával, Dódity Gabriella most kispesti fejlesztéspolitikai tanácsnokkal kezdeményezte a terület megújítását. Mint mondta, ha még mindig főpolgármester-helyettes lenne, így zárná rövidre a Határ úti káoszt, de ő már negyedik éve nem döntéshozója a Fővárosi Önkormányzatnak. Az engedély nélküli közterület használat egyérteműen jogellenes magatartás, a közterület használati engedélyt egyébként a bíróság sem pótolhatja, ha a tulajdonosnak nincs szándékában ilyen engedélyt adni. Ha pedig ez így van, ennek hiányában nincs olyan jogi eljárás, amely a jogellenes közterület használatot jogszerűvé tenné. Dr. György István jogi állásfoglalását Budapest kormánymegbízottjaként a BKK részére is elküldte, jelen pozíciójából ennél többre sajnos nincs jogköre, még akkor sem, ha szerinte is szégyen és elfogadhatatlan, ami a Határ úton évek óta tapasztalható. A megoldás kulcsa tehát a Fővárosi Önkormányzat kezében van, amelynek tagja egyébként kerületünk polgármestere is.

 

 

Mi pedig egyre csak nézegetjük a rettentő szemetes végállomást, és kerülgetjük nemcsak az engedély nélküli árusokat, az építési területeket, pavilonromokat, hanem az egyikhez szintén engedély nélkül hozzáépített sátorvárost is. És hallgatjuk az újabb kampányszagú ötleteket, mint például azt, hogy az egy milliárd forintos hitel felvételére kényszerülő kispesti önkormányzat, amelynek saját intézményei felújítására sem futja, átveszi és rendbe teszi a végállomást. Mi pedig lemondóan néha már annak is örülnénk, ha valaki legalább kitakarítaná a területet – ezt dr. György István kormánymegbízott ismét kezdeményezte a fővárosban.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.