2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hivatali sztrájk - Gajda megemelhetné a fizetésüket

Főoldal>Közélet>Hivatali sztrájk - Gajda megemelhetné a fizetésüket
 
Írta: Szerk.
2018. január 15. 09:52
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Öngólt lőtt Gajda Péter (MSZP) Kispest polgármestere és Burány Sándor (MSZP) Kispest országgyűlési képviselője, amikor egy sajtótájékoztatón a Városháza előtt felháborodottan arról beszéltek, hogy a kispesti önkormányzat dolgozói keresik a legkevesebbet az egész fővárosban. Ebben sajnos maximálisan igazuk van, az egyetlen probléma ezzel az, hogy éppen ők azok, akik ezen változtatni tudnak, hiszen az illetményalap emelését és kiegészítését helyi rendelet szabályozza, amelyről az önkormányzat dönt, vagyis Gajda Péter is kezdeményezhetné az emelést. A Polgármesteri Hivatal dolgozóinak fele csatlakozott a január 12. és 15-re, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete által meghirdetett sztrájkhoz, miközben helyi szinten már rég segíthetett volna a helyzeten a baloldali többségű városvezetés.

Az önkormányzati köztisztviselők és más, a közszolgálatban dolgozók bérrendezésének fontosságát hangoztatták abban a videóban, amely a kispesti MSZP Facebook oldalán is látható. Ebben Gajda Péter (MSZP) polgármester, Burány Sándor és Gúr Nándor MSZP-s országgyűlési képviselők felszólítják a kormányzatot, hogy haladéktalanul állapodjon meg az ágazati szakszervezetekkel, és rendezze a közszolgálatban dolgozó munkatársak bérét. A kerület polgármestere annyit tett hozzá, hogy több ezer olyan köztisztviselő van, akinek 10 éve változatlan az illetményalapja.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete tavaly egyszer már hirdetett sztrájkot, akkor meg is kezdődtek a tárgyalások a kormánnyal, ezek folytatásáért hirdettek újabb sztrájkot január 12. és 15-re, amelyhez a kispesti polgármesteri hivatal dolgozóinak fele is csatlakozott.  Az ő helyzetükön azonban a baloldali többségű városvezetés már rég javíthatott volna.

A központi illetményalapot a költségvetési törvény határozza meg. Ez valóban régóta változatlan, 38.650 Ft, de az önkormányzatoknak lehetőségük van az illetményalap megemelésére, az önkormányzat saját forrásai terhére. Vagyis Gajda Péterék egyetlen rendelettel tudnának a kispesti önkormányzati dolgozók alacsony illetményén változtatni, ráadásul az illetménykiegészítés mértékéről is dönthetnek, de ők a főváros egyik legalacsonyabb illetménykiegészítését szavazták meg.  Pedig – a Fidesz-KDNP frakció által sokat emlegetett – felelős gazdálkodással is vezethetnék a hivatalt és akkor nem kellene újabb egymilliárd hitelt felvenni, hanem önerőből, saját forrásból oldanák meg a problémákat.

Más kerületekben nem csak sajtótájékoztatókon beszélnek a bérrendezésről, hanem tesznek is érte. Hogy mást ne említsünk, a szintén baloldali vezetésű XIII. kerületben például 55.000 Ft-ra emelték az illetményalapot, de a XV. kerületben is 50.250 forint illetményalapot kapnak az önkormányzati dolgozók.  Ehhez az alaphoz jönnek azok a szorzók, amelyek életkor, a munkában eltöltött évek, végzettség, nyelvvizsga stb. alapján végül kiadják az önkormányzati dolgozók egyénenkénti havi bérét. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.