2019. január 17., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hivatali sztrájk - Gajda megemelhetné a fizetésüket

Főoldal>Közélet>Hivatali sztrájk - Gajda megemelhetné a fizetésüket
 
Írta: Szerk.
2018. január 15. 09:52
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Öngólt lőtt Gajda Péter (MSZP) Kispest polgármestere és Burány Sándor (MSZP) Kispest országgyűlési képviselője, amikor egy sajtótájékoztatón a Városháza előtt felháborodottan arról beszéltek, hogy a kispesti önkormányzat dolgozói keresik a legkevesebbet az egész fővárosban. Ebben sajnos maximálisan igazuk van, az egyetlen probléma ezzel az, hogy éppen ők azok, akik ezen változtatni tudnak, hiszen az illetményalap emelését és kiegészítését helyi rendelet szabályozza, amelyről az önkormányzat dönt, vagyis Gajda Péter is kezdeményezhetné az emelést. A Polgármesteri Hivatal dolgozóinak fele csatlakozott a január 12. és 15-re, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete által meghirdetett sztrájkhoz, miközben helyi szinten már rég segíthetett volna a helyzeten a baloldali többségű városvezetés.

Az önkormányzati köztisztviselők és más, a közszolgálatban dolgozók bérrendezésének fontosságát hangoztatták abban a videóban, amely a kispesti MSZP Facebook oldalán is látható. Ebben Gajda Péter (MSZP) polgármester, Burány Sándor és Gúr Nándor MSZP-s országgyűlési képviselők felszólítják a kormányzatot, hogy haladéktalanul állapodjon meg az ágazati szakszervezetekkel, és rendezze a közszolgálatban dolgozó munkatársak bérét. A kerület polgármestere annyit tett hozzá, hogy több ezer olyan köztisztviselő van, akinek 10 éve változatlan az illetményalapja.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete tavaly egyszer már hirdetett sztrájkot, akkor meg is kezdődtek a tárgyalások a kormánnyal, ezek folytatásáért hirdettek újabb sztrájkot január 12. és 15-re, amelyhez a kispesti polgármesteri hivatal dolgozóinak fele is csatlakozott.  Az ő helyzetükön azonban a baloldali többségű városvezetés már rég javíthatott volna.

A központi illetményalapot a költségvetési törvény határozza meg. Ez valóban régóta változatlan, 38.650 Ft, de az önkormányzatoknak lehetőségük van az illetményalap megemelésére, az önkormányzat saját forrásai terhére. Vagyis Gajda Péterék egyetlen rendelettel tudnának a kispesti önkormányzati dolgozók alacsony illetményén változtatni, ráadásul az illetménykiegészítés mértékéről is dönthetnek, de ők a főváros egyik legalacsonyabb illetménykiegészítését szavazták meg.  Pedig – a Fidesz-KDNP frakció által sokat emlegetett – felelős gazdálkodással is vezethetnék a hivatalt és akkor nem kellene újabb egymilliárd hitelt felvenni, hanem önerőből, saját forrásból oldanák meg a problémákat.

Más kerületekben nem csak sajtótájékoztatókon beszélnek a bérrendezésről, hanem tesznek is érte. Hogy mást ne említsünk, a szintén baloldali vezetésű XIII. kerületben például 55.000 Ft-ra emelték az illetményalapot, de a XV. kerületben is 50.250 forint illetményalapot kapnak az önkormányzati dolgozók.  Ehhez az alaphoz jönnek azok a szorzók, amelyek életkor, a munkában eltöltött évek, végzettség, nyelvvizsga stb. alapján végül kiadják az önkormányzati dolgozók egyénenkénti havi bérét. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.