2019. június 24., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Holnap indul az M3-as metró déli szakaszának felújítása

Főoldal>Közérdekű>Holnap indul az M3-as metró déli szakaszának felújítása
 
Írta: Szerk.
2019. április 05. 10:01
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Holnap kezdődik az M3-as metró pótlása Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között, és azzal párhuzamosan – a zavartalan és gördülékeny metrópótlás támogatása érdekében – megváltozik Dél-Pesten a felszíni közlekedési rend is. A metrópótlásban igen fontos szerepet tölt majd be a pótlóbusz mellett három új, közvetlen autóbuszjárat, amelyek már április 3. óta járnak, hogy az utazóközönség kipróbálhassa az alternatív eljutási lehetőségeket.

Ez a három buszjárat a Gloriett-telep és a Havanna-lakótelep felől a Nagyvárad téri ideiglenes metróvégállomáshoz közlekedő 194M, a Pestszentimre felől szintén a Nagyvárad térre tartó 254M és a pesterzsébeti Szentlőrinci úti lakótelep felől a Boráros térig gyorsjárati eljutást lehetővé tevő 223M buszjárat. A BKK minden rendelkezésére álló kommunikációs csatornán segítette és segíti a közlekedők tájékoztatását a változásokról – munkatársai már szerdától a kiemelt helyszíneken segítenek az utasoknak az eligazodásban, emellett több százezer szórólapot osztanak ki, illetve juttatnak el az érintett háztartások postaládájába.

A Budapesti Közlekedési Központ korábban már ismertette az április 6-án kezdődő metrópótlás idején érvényes forgalmi rendet. Az Üllői úton rendkívül gyakran, csúcsidőben 45 másodpercenként indulnak majd metrópótló buszok, melyek haladását buszsáv, valamint kedvező jelzőlámpa-program teszi majd gyorsabbá. A reggeli csúcsidőszakban egyes pótlóbuszok M3E jelzéssel a Határ úttól indulnak, a Népliget érintése nélkül, az Üllői úti felüljárón át. 

- A Gloriett-telep és a Havanna-lakótelep felől új gyorsjárat indul 194M jelzéssel a Nagyvárad térre, az M3-as metró ideiglenes végállomáshoz. A Méta utca–Barta Lajos utca–Ady Endre út–Üllői út útvonalon közlekedő busz azoknak jelent majd könnyebbséget, akik a fent említett lakóövezetek, továbbá Kispest-Kertváros felől szeretnék átszállás nélkül elérni az M3-as metró üzemelő vonalszakaszát. A 194M busz a Havanna-lakótelep és a Nagyvárad tér között csak a Határ út és a Népliget csomópontnál áll meg. A buszjárat útvonala térképes felületen is megtekinthető a BKK FUTÁR alkalmazásban.

- Az Alacskai úti lakótelep, a Nemes utca térsége, illetve Pestszentimre felől 254M jelzéssel meghosszabbított útvonalon, a Nagyvárad térig, az M3-as metró üzemelő szakaszáig jár majd a korábbi 254E busz. Az új járat útvonala térképes felületen is megtekinthető a BKK FUTÁR alkalmazásban.

- A Pesterzsébet felől a Soroksári úton a Nagykörút felé tartó buszjáratok közlekedését a BKK megerősíti, ennek keretében a Szentlőrinci úti lakótelep felől közvetlen gyorsjárat indul 223M jelzéssel a Boráros térre. Az új buszjárat könnyebbséget jelent majd azoknak az utasoknak, akik a lakótelep, a Mártírok útja, a Lázár utca, az Eperjes utca, a Szabótelep, a Pacsirtatelep, Soroksár-Újtelep, vagy akár Soroksár felől szeretnének a Nagykörút felé, vagy a Nagykörúton keresztül a belvárosba jutni. Az új gyorsjárati busz a Soroksári úti irodakörnyezet kiszolgálása érdekében megáll majd a Haller utcai csomópontban is. A 223M buszjárat útvonala térképes felületen is megtekinthető a BKK FUTÁR alkalmazásban.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.