2022. május 27., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hónapok óta tud a városvezetés a balesetveszélyes udvarról

Főoldal>Közérdekű>Hónapok óta tud a városvezetés a balesetveszélyes udvarról
 
Írta: Szerk.
2019. november 20. 17:04
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hiába fordult többször is az Árnyas Óvoda Vonás utcai intézménye szülői munkaközösségének egyik tagja a polgármesterhez, az óvoda udvarán továbbra súlyos balesetveszélyt jelent egy öreg, hosszú és mély repedésekkel borított fa, amelyet a lapunk által megkérdezett szakértő szerint sürgősen ki kell vágni, mert életveszélyes. A korrupciós botrányba keveredő Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelő azonban eddig nem tette meg. Emellett több játék is használhatatlan az udvaron hosszú ideje, annak ellenére, hogy egy részüket vagyonkezelő megcsináltatta, de a hanyagságot jól jelzi, hogy a „felújított” hintának csak az állványa került vissza.

Veszélyt jelent a gyerekekre a Vonás utcai óvoda udvarán lévő elöregedett fa, amelyet a tövétől a tetejéig mély repedések borítanak. A kétségbeesett szülő is jelezte az önkormányzat felé, már hónapokkal ezelőtt, cikkünk megjelenéséig mégsem történt semmi megnyugtató. Még a közösségi oldalon is közzétette fényképek és videofelvétel formájában, milyen megdöbbentő a helyzet.

 

 

­– Kijelenthető, hogy életveszélyes ez a keleti ostorfa, amelynek csonkolt, vagy vihar által letört teteje is közrejátszhatott ahhoz, hogy elgombásodjon a fatörzs – mondta lapunknak egy erdőmérnök. A sok taplógomba, valamint a kéregrepedések is mutatják, hogy a fa belül tő- és bélkorhadt, ezért sürgősen ki kell vágni, mert életveszélyes – tette hozzá.

 

A képre kattintva megtekintheti képgalériánkat az óvoda udvarán álló életveszélyes fáról.

 

A fotókon jól látszik, hogy a fa kérgén hosszú, mély repedések húzódnak, a lentebb található videón pedig hallható, hogy üregesen kong a fatörzs, amikor megkopogtatják. Mégsem történt ez ügyben semmi megnyugtató hosszú hónapokon keresztül.

 

 

Ám nem csak ez jelent problémát a gyermekintézmény udvarán: több játszóeszköz szintén hosszú hónapok óta használhatatlan, noha a Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelő néhányat – úgy, ahogy – megcsináltatott.

 

 

A képeken látható, hogy a csúszda egyik oldala nincs rögzítve, egyszerűen „lifeg”. A másik képen pedig megtekinthetik azt a már „felújított” hintát, amelynek csak az állványa került vissza, így a gyerekek nem tudják használni. A szülő ezzel az üggyel kapcsolatban is régóta foglalkozik, több levélben kérte Gajda Péter (MSZP) polgármestert, hogy a városvezetés, illetve a vagyonkezelő tegyen valamit az udvaron található áldatlan állapotok ellen. Eddig úgy tűnik, hiába…

 

 

A vagyonkezelő hanyagsága

A szülők szerették volna elérni, hogy megszűnjön a folyamatos por felverődés az óvoda udvarán, ahol a gyermekeik játszanak, ezért több évvel ezelőtt közösen vásároltak annyi biztonságos gumitéglát, amellyel az egész udvart be lehetett volna vonni. A Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelő évek óta nem tette le ezeket. A gumitéglák, amelyek mindmáig ott állnak az óvoda udvarán ennyi idő alatt gyakorlatilag tönkrementek, a szülőnek maga az önkormányzat írta levélben, hogy azokat már nem is lehet lerakni. Érdekes, a várakozás során korábban a szülők felajánlották, hogy ők gondoskodnak a gumitéglák elhelyezéséről is, de az önkormányzat különböző uniós szabályokra és szakszerűségre hivatkozva nem engedélyezte azt – tudtuk meg a szülői munkaközösség tagjától.

 

 

Pedig a már meglévő burkolat lerakása nem igényelt volna komolyabb anyagi ráfordítást, mint az ovi-sport pályák, amelyeket a baloldali városvezetés pénzhiányra hivatkozva tagadott meg a kispesti gyermekektől.

 

A városvezetés más balesetveszélyes udvar esetében sem remekelt

A Puskás Ferenc Általános Iskola szintén súlyosan balesetveszélyes udvarának rendbetételét 2014-ben ígérte meg Gajda Péter. Azt mondta, jövőre – tehát 2015-re – megújul az egész udvar. Ez nem történt meg, így két súlyos baleset is történt az iskolában: 2015-ben egy kislány a fogát törte ki, amikor elesett a feltöredezett aszfalton, 2017-ben pedig egy ötödikes gyermek karja tört el, amikor elesett a fák gyökerében. Majd azzal próbálta a be nem tartott ígéretét leplezni a városvezetés, hogy az udvar felújítását beletették a közösségi költségvetésbe, amelyet a lakók meg is szavaztak.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.