2024. május 27., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Így lesz gondtalan a fürdőzés a szabadstrandon

Főoldal>Közérdekű>Így lesz gondtalan a fürdőzés a szabadstrandon
 
Írta: Szerk.
2022. július 11. 11:09
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Többségünk szívesen tölti szabadidejét nyaranta vízparti környezetben, ahol azonban nemcsak kellemes élmények érhetnek bennünket: a természetes vizeinken, ideértve a szabadstrandok környékét is, sok baleset következik be, a legalapvetőbb tanácsokat megfogadva azonban nagy eséllyel elkerülhető a baj.

Noha a szabadvizeken, folyókon, holtágakon és egyéb vizeken gyakran megengedett a fürdőzés, előfordulhat, hogy adott vízszakaszokon ezt táblával jelölve egyértelműen megtiltották, mivel ezeken a helyeken fürdeni életveszélyes. A Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság felhívta a figyelmet arra, hogy hidak, kikötők, révátkelők és egyéb vízi műtárgyak – például zsilipek és duzzasztóművek – 300 méteres körzetében tilos fürdeni.

 

Továbbá nem megengedett a hajóútban történő tartózkodás sem, ezért a Duna átúszása is szabályellenes. „Kellő óvatosság szükséges az ismeretlen vizeken, hiszen a víz alatti, nem látható tárgyak, faágak és egyéb akadályok könnyen sérülést, a folyókon, különösen a Dunán gyakori örvények „meglepetést” okozhatnak, ami igen súlyos következményekkel jár, gyakran vízbefúláshoz is vezethet” – figyelmeztettek.

 

Azt tanácsolták, a strandolni vágyók a megfelelő biztonsági feltételekkel ellátott kijelölt fürdőhelyeket, szabadstrandokat keressék, még akkor is, ha azok csak kilométerekkel odébb találhatók. „Mivel a szabadvizek hőfoka általában elmarad a strandfürdők hőmérsékletétől, ne feledjék a fő szabályt, hogy a hőségtől felhevült testtel való vízbe ugrás még a jól úszóknál is könnyen izomgörcshöz, sőt vízbe fulladáshoz is vezethet” – tette hozzá a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.