2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Így választ kiadót Gajda

Főoldal>Közérdekű>Így választ kiadót Gajda
 
Írta: Szerk.
2018. február 16. 10:13
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Régóta tudjuk, hogy a kommunikáció kiemelten fontos a város vezetésének, csak így lehet fenntartani a Gajda Pétert (MSZP) körüllengő, rózsaszín pátoszt. A híreiket közlő újságaikat olyannyira biztos kezekben szeretnék tudni, hogy bár három céget hívtak meg a kiadói tevékenységre kiírt közbeszerzésre, ebből kettő nem felelt meg a feltételeknek. Igaz, kiskapu van, hogy alkalmassá váljanak.

Érthetetlen módon három olyan céget hívott meg az önkormányzat a kerületi önkormányzati újságok, a Kispest újság, a Wekerle különkiadás és a Kertvárosi Hírek kiadására kiírt pályázatra, amelyek közül kettő eleve nem felel meg a saját maguk által meghatározott követelményeknek. Persze kiskapu van az indulók számára, hiszen más cégekkel társulva megfelelhetnek a pályázati kiírásban foglaltaknak, mégis, a jó ízlés azt diktálná, a feladat elvégzésére alkalmas cégeket hívjon meg a kerület. Vélhetően Gajdáék azért választották ezt az utat, mert szócsöveik megjelentetését nem szeretnék a véletlenre bízni.

Az alkalmasság minimumkövetelményei között ugyanis az szerepel, hogy az ajánlattevőnek az elmúlt három évben legalább nettó 50 millió forint bevétellel kell rendelkeznie hasonló tevékenységből, azaz lakossági tájékoztatásból. Márpedig az önkormányzat által meghívott három cég közül kettő nem alkalmas - ezek az adatok, információk bárki számára szabadon elérhetőek a nyilvános cégadatbázisban. A pályázat ráadásul mindössze öt napon át volt nyilvánosan elérhető a Közbeszerzési Hatóság honlapján.   

Az V. kerületi  Caliente Szolgáltató Kft., a kispesti FRI Nyomda Szolgáltató Kft. valamint a XIV. kerületi Barrio Szolgáltató Kft. nyilvánosan elérhető adataiból egyértelműen kiderül, hogy a belvárosi cég az elmúlt három évben összesen 92 millió forint árbevételt produkált 2014-2016-ig, az FRI kft. bevétele nem érte el a 10 millió forintot, a Barrio Kft. pedig 18 millió forintos bevétellel tette meg ajánlatát. A december 7-én, a bizottság elé került előterjesztés szerint a Vállalkozási szerződés keretében „Budapest XIX. kerületben a lakosság közéleti-közgazdasági tájékoztatására” kiírt közbeszerzési eljárásra 2018. február 5-én 9.30 –ig lehetett ajánlatot tenni.

Lazányi Ferenc (Fidesz-KDNP) képviselő beadványában kérte az illetékes bizottságot, hogy vonja vissza a pályázati felhívást, és egyidejűleg írjon ki egy új, szabályszerű közbeszerzési pályázatot.Kíváncsian várjuk a fejleményeket, hiszen nyertest a határidő lejárta után 10 nappal sem hirdettek.  

A kerület 2018-as tervezett költségvetésében egyébként 149,5 millió forint külön soron nevesített kommunikációs költséget fedeztünk fel, de nem tudjuk, milyen rejtett tartalékok vannak még a tervezetben. Tavaly az az összeg, amelyet Gajdáék a rózsaszín pátosz fenntartására költöttek, meghaladták a 130 millió forintot.

 

Fotó: pixabay.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.