2019. október 15., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Így választ kiadót Gajda

Főoldal>Közérdekű>Így választ kiadót Gajda
 
Írta: Szerk.
2018. február 16. 10:13
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Régóta tudjuk, hogy a kommunikáció kiemelten fontos a város vezetésének, csak így lehet fenntartani a Gajda Pétert (MSZP) körüllengő, rózsaszín pátoszt. A híreiket közlő újságaikat olyannyira biztos kezekben szeretnék tudni, hogy bár három céget hívtak meg a kiadói tevékenységre kiírt közbeszerzésre, ebből kettő nem felelt meg a feltételeknek. Igaz, kiskapu van, hogy alkalmassá váljanak.

Érthetetlen módon három olyan céget hívott meg az önkormányzat a kerületi önkormányzati újságok, a Kispest újság, a Wekerle különkiadás és a Kertvárosi Hírek kiadására kiírt pályázatra, amelyek közül kettő eleve nem felel meg a saját maguk által meghatározott követelményeknek. Persze kiskapu van az indulók számára, hiszen más cégekkel társulva megfelelhetnek a pályázati kiírásban foglaltaknak, mégis, a jó ízlés azt diktálná, a feladat elvégzésére alkalmas cégeket hívjon meg a kerület. Vélhetően Gajdáék azért választották ezt az utat, mert szócsöveik megjelentetését nem szeretnék a véletlenre bízni.

Az alkalmasság minimumkövetelményei között ugyanis az szerepel, hogy az ajánlattevőnek az elmúlt három évben legalább nettó 50 millió forint bevétellel kell rendelkeznie hasonló tevékenységből, azaz lakossági tájékoztatásból. Márpedig az önkormányzat által meghívott három cég közül kettő nem alkalmas - ezek az adatok, információk bárki számára szabadon elérhetőek a nyilvános cégadatbázisban. A pályázat ráadásul mindössze öt napon át volt nyilvánosan elérhető a Közbeszerzési Hatóság honlapján.   

Az V. kerületi  Caliente Szolgáltató Kft., a kispesti FRI Nyomda Szolgáltató Kft. valamint a XIV. kerületi Barrio Szolgáltató Kft. nyilvánosan elérhető adataiból egyértelműen kiderül, hogy a belvárosi cég az elmúlt három évben összesen 92 millió forint árbevételt produkált 2014-2016-ig, az FRI kft. bevétele nem érte el a 10 millió forintot, a Barrio Kft. pedig 18 millió forintos bevétellel tette meg ajánlatát. A december 7-én, a bizottság elé került előterjesztés szerint a Vállalkozási szerződés keretében „Budapest XIX. kerületben a lakosság közéleti-közgazdasági tájékoztatására” kiírt közbeszerzési eljárásra 2018. február 5-én 9.30 –ig lehetett ajánlatot tenni.

Lazányi Ferenc (Fidesz-KDNP) képviselő beadványában kérte az illetékes bizottságot, hogy vonja vissza a pályázati felhívást, és egyidejűleg írjon ki egy új, szabályszerű közbeszerzési pályázatot.Kíváncsian várjuk a fejleményeket, hiszen nyertest a határidő lejárta után 10 nappal sem hirdettek.  

A kerület 2018-as tervezett költségvetésében egyébként 149,5 millió forint külön soron nevesített kommunikációs költséget fedeztünk fel, de nem tudjuk, milyen rejtett tartalékok vannak még a tervezetben. Tavaly az az összeg, amelyet Gajdáék a rózsaszín pátosz fenntartására költöttek, meghaladták a 130 millió forintot.

 

Fotó: pixabay.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.