2024. május 27., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ilyen még nem volt a Magyar Honvédség történetében

Főoldal>Közérdekű>Ilyen még nem volt a Magyar Honvédség történetében
 
Írta: Szerk.
2022. február 10. 13:47
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Több mint 20 ezer katona számára kezdődött meg a hathavi fizetésnek megfelelő fegyverpénz kifizetése: egyszerre, egy összegben ennyi pénz még soha nem utalt a tárca a jogosult katonai állománynak. A kormány családtámogató politikájával összhangban azok a katonák is jogosultak e juttatásra, akik jelenleg családalapítás miatt vannak távol a mindennapi szolgálattól. Földesi Gyula, a Fidesz választókerületi elnöke lapunknak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, ez egy „erős február”, hiszen ennyi kormányzati támogatás még sosem érkezett egyszerre.

A múlt héten megkapták tíz százalékkal megemelt illetményüket a hivatásos és szerződéses katonák, most pedig elkezdték utalni számukra a hathavi fizetésüknek megfelelő fegyverpénzt is. A juttatást mintegy húszezer katona kapja meg: a kormányrendeletben foglaltak alapján azok a hivatásos és szerződéses katonák jogosultak, akik jelenleg is aktív szolgálatban állnak vagy nyugdíj előtti rendelkezési állományban vannak.

 

A kormány családtámogató politikájával azok a katonák is jogosultak rá, akik jelenleg családalapítás miatt vannak távol a mindennapi szolgálattól. Magyarország kormánya ezzel ismeri el és becsüli meg azt az áldozatos munkát, amelyet katonáink a haza szolgálatában tesznek itthon, a határok mentén, missziós szolgálatukban és immár harmadik éve a koronavírus-járvány elleni védekezésben.

 

Földesi Gyula, a Fidesz választókerületi elnöke lapunknak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, ez egy „erős február”, hiszen ennyi kormányzati támogatás még sosem érkezett egyszerre. „A számos, magyar családok számára kedvező intézkedés életbe lépését a magyar gazdaság erősödése tette lehetővé” – hangsúlyozta. Hozzátette: az Orbán-kormánynak kemény munkával sikerült helyrehozni a Gyurcsány-Bajnai kormányok által okozott gazdasági károkat, éppen ezért ne hagyjuk, hogy visszatérjen a múlt!  

 

Főkép: MTI

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.