2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Íme a hétpontos családvédelmi akcióterv

Főoldal>Közérdekű>Íme a hétpontos családvédelmi akcióterv
 
Írta: Szerk.
2019. február 11. 14:44
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Nagyszabású családtámogatási akciótervet jelentett be hagyományos évértékelő beszédében Orbán Viktor miniszterelnök, a múlt év végi családok védelméről szóló nemzeti konzultáció eredményeinek kiértékelése után.

Tovább bővülnek a gyermekvállalást ösztönző támogatások, szélesedik a családok otthonteremtési támogatása, bevezetik a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását és 2022-re megvalósítják a teljes bölcsődei foglalkoztatást.

 

Bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását, amelyben minden első házasságát kötő 40 év alatti nő 10 millió forintos kedvezményes kölcsönben részesülhet. Az első gyermek megszületésekor három évre felfüggesztik a törlesztést, a második gyermek érkezésekor újabb három évre és elengedik a tőketartozás harmadát, a harmadik gyermek megszületésekor pedig a kölcsön további részét teljes egészében elengedik.

 

Bővítik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) felhasználhatóságát is: a december óta a kétgyermekes családokat megillető 10, valamint a három, vagy annál több gyermekes családokat megillető 15 millió forintos kamattámogatott kölcsönt a jövőben használt lakások vásárlására is felhasználhatják, valamint a miniszterelnök hamarosan bejelenti a csok vidéki, falusi élethelyzetekhez igazított változatát is.

 

Mostantól már a második gyermek születése esetén vállal át a kormány egymillió forintot a nagycsaládosok jelzáloghiteléből, a harmadik gyermeknél négymillió forintot, minden további gyermek születésekor újabb egy-egymillió forintot. Ez a segítség korábban a harmadik gyermek születése után volt igénybe vehető.

 

A kormány a gyermeket szülő és felnevelő nők iránti megbecsülését úgy fejezi ki, hogy azok az asszonyok, akik legalább négy gyermeket szültek, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól.

 

Elindul a nagycsaládosok autóvásárlási programja is. Legalább hétszemélyes új autó vásárlását támogatja a kormány: a legalább három gyermeket nevelő családok 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak.

Bevezetik a nagyszülői gyedet, így ha a szülők így döntenek, a nagyszülők is gyeden maradhatnak helyettük.

 

Az akcióterv hetedik pontja a teljes bölcsődei ellátást célozza meg: ennek keretében három év alatt 21 ezer új bölcsődei férőhelyet létesítenek. Ebből az évvégéig 10 ezret megépítenek, 2020-ban 5, illetve 2021-ben további 6 ezret. Ez azt jelenti, hogy 2022-re minden szülő, ha akarja, bölcsődébe viheti a gyermekét.

 

A miniszterelnök hozzátette: ez a magyarok válasza a demográfiai problémákra és nem a migráció.

 

Máris kedvező a fogadtatás

Már most kétharmados többség áll az Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében bejelentett családvédelmi akcióterve mellett - derül ki a Nézőpont Intézet gyorsfeléréséből. Kiemelték: még a kormányellenesek 40 százaléka is örül a bejelentett intézkedéseknek. Rámutattak: a magyar kormány bevándorlásellenes álláspontja esetében legalább olyan széles társadalmi konszenzus van, mint a családbarát intézkedések terén.

 

Ugyancsak a pozitív fogadtatás derül ki a Századvég Csoport elemzéséből, amely az akcióterv egyes pontjainak szimpátiaindexét is felmérte:

 

 

Forrás: MTI

Főkép: fivewaystowellbeing.org

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.