2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Íme a hétpontos családvédelmi akcióterv

Főoldal>Közérdekű>Íme a hétpontos családvédelmi akcióterv
 
Írta: Szerk.
2019. február 11. 14:44
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Nagyszabású családtámogatási akciótervet jelentett be hagyományos évértékelő beszédében Orbán Viktor miniszterelnök, a múlt év végi családok védelméről szóló nemzeti konzultáció eredményeinek kiértékelése után.

Tovább bővülnek a gyermekvállalást ösztönző támogatások, szélesedik a családok otthonteremtési támogatása, bevezetik a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását és 2022-re megvalósítják a teljes bölcsődei foglalkoztatást.

 

Bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását, amelyben minden első házasságát kötő 40 év alatti nő 10 millió forintos kedvezményes kölcsönben részesülhet. Az első gyermek megszületésekor három évre felfüggesztik a törlesztést, a második gyermek érkezésekor újabb három évre és elengedik a tőketartozás harmadát, a harmadik gyermek megszületésekor pedig a kölcsön további részét teljes egészében elengedik.

 

Bővítik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) felhasználhatóságát is: a december óta a kétgyermekes családokat megillető 10, valamint a három, vagy annál több gyermekes családokat megillető 15 millió forintos kamattámogatott kölcsönt a jövőben használt lakások vásárlására is felhasználhatják, valamint a miniszterelnök hamarosan bejelenti a csok vidéki, falusi élethelyzetekhez igazított változatát is.

 

Mostantól már a második gyermek születése esetén vállal át a kormány egymillió forintot a nagycsaládosok jelzáloghiteléből, a harmadik gyermeknél négymillió forintot, minden további gyermek születésekor újabb egy-egymillió forintot. Ez a segítség korábban a harmadik gyermek születése után volt igénybe vehető.

 

A kormány a gyermeket szülő és felnevelő nők iránti megbecsülését úgy fejezi ki, hogy azok az asszonyok, akik legalább négy gyermeket szültek, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól.

 

Elindul a nagycsaládosok autóvásárlási programja is. Legalább hétszemélyes új autó vásárlását támogatja a kormány: a legalább három gyermeket nevelő családok 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak.

Bevezetik a nagyszülői gyedet, így ha a szülők így döntenek, a nagyszülők is gyeden maradhatnak helyettük.

 

Az akcióterv hetedik pontja a teljes bölcsődei ellátást célozza meg: ennek keretében három év alatt 21 ezer új bölcsődei férőhelyet létesítenek. Ebből az évvégéig 10 ezret megépítenek, 2020-ban 5, illetve 2021-ben további 6 ezret. Ez azt jelenti, hogy 2022-re minden szülő, ha akarja, bölcsődébe viheti a gyermekét.

 

A miniszterelnök hozzátette: ez a magyarok válasza a demográfiai problémákra és nem a migráció.

 

Máris kedvező a fogadtatás

Már most kétharmados többség áll az Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében bejelentett családvédelmi akcióterve mellett - derül ki a Nézőpont Intézet gyorsfeléréséből. Kiemelték: még a kormányellenesek 40 százaléka is örül a bejelentett intézkedéseknek. Rámutattak: a magyar kormány bevándorlásellenes álláspontja esetében legalább olyan széles társadalmi konszenzus van, mint a családbarát intézkedések terén.

 

Ugyancsak a pozitív fogadtatás derül ki a Századvég Csoport elemzéséből, amely az akcióterv egyes pontjainak szimpátiaindexét is felmérte:

 

 

Forrás: MTI

Főkép: fivewaystowellbeing.org

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.