2020. november 30., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Iskolákban kampányolt Gajda a Fővárosi Ítélőtábla szerint is

Főoldal>Közélet>Iskolákban kampányolt Gajda a Fővárosi Ítélőtábla szerint is
 
Írta: Szerk.
2014. szeptember 25. 12:48
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kétséget kizárólag alkalmas volt a választói akarat befolyásolására a szeptember elején ingyenesen osztogatott, az MSZP-s polgármester választási plakátjára kísértetiesen hasonlító kísérőlevéllel ellátott füzetcsomag a Fővárosi Ítélőtábla határozata szerint. A bíróság azonban megállapította, hogy az erről szóló kifogás határidő után érkezett, ezért megváltoztatta a Fővárosi Választási Bizottság törvénysértést kimondó ítéletét.

Gajda Péternek immár jogerős papírja van arról, hogy a kispesti iskolákban kampányolt szeptember elején, amikor a választási kampányplakátjával csaknem megegyező megjelenésű kísérőlevélbe csomagolta a kerületi alsósoknak az önkormányzat pénzén osztogatott füzetcsomagot. A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) múlt héten mondta ki, hogy törvénysértő volt a polgármesteri hatalomért harmadszor is ringbe szálló szocialista politikus akciója, aki ez ellen fellebbezést nyújtott be a Fővárosi Ítélőtáblához. Itt megállapították, hogy a füzetcsomag borítóján szereplő grafika egyértelmű hasonlóságot mutat Gajda választási óriásplakátjával. Ez pedig kétséget kizáróan alkalmas volt arra, hogy a választási kampányidőszakban az ingyenesen juttatott adományt összekötve a jelenlegi polgármester képével befolyásolhassa a választói akaratot – olvasható a határozatban. A bírósági eljárásban benyújtott új bizonyítékok alapján azonban a Fővárosi Ítélőtábla arra a következtetésre jutott, hogy az iskolai kampányolással kapcsolatos kifogás elkésett, ezért az FVB határozatát megváltoztatta.

 

A Fővárosi Ítélőtábla határozatából

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.