2019. december 07., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Iskolákban kampányolt törvénysértő módon a polgármester

Főoldal>Közélet>Iskolákban kampányolt törvénysértő módon a polgármester
 
Írta: Szerk.
2014. szeptember 22. 17:04
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ismét törvénysértésen kapta Gajda Péter MSZP-s polgármestert a választási bizottság, aki ezúttal a választási plakátját másoltatta a tanév elején az alsósoknak ingyenesen osztogatott önkormányzati füzetcsomagra.

A Fővárosi Választási Bizottság megállapította, hogy törvénysértő módon kampányolt Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere a kerület iskoláiban – írta az Index.hu az MTI közlése nyomán.

 

Gajda Péter - aki újraindul a XIX. kerületi polgármesteri posztért - rámásoltatta saját választási plakátját a kisiskolásoknak adott tanszercsomagra. Az Ittlakunk.hu szerint körülbelül tízezer ilyen csomagot osztottak ki, és az önkormányzat 1,2 milliót költött erre.

 

Emiatt a Fidesz-KDNP kifogást nyújtott be, a Fővárosi Választási Bizottság pedig megállapította, hogy Gajda Péter törvényt sértett az önkormányzat által a kerület iskolásaihoz eljuttatott ingyenes füzetcsomaggal, mivel annak borítója alkalmas volt a választói akarat befolyásolására, így a polgármester választási kampányát tiltott módon erősíti - idézte a kormánypárti polgármesterjelölt közleményét a hírportál.

 

Kísérteties a hasonlóság

 

Nem először sért törvényt a polgármester

 

Jogsértő plakátolás miatt már elmeszelték Gajda Pétert az idei önkormányzati kampányban. Ekkor a jelöltek esélyegyenlőségére vonatkozó alapelvét sértette meg a választási törvénynek a Helyi Választási Bizottság szerint, mivel a választási plakátok kihelyezésére szolgáló felületeken nem hagyott helyet a többi induló számára.

 

 

3 Hozzászólás
1.János2014. szeptember 24., szerda 09:10:35
És mi van a főpolgármester szabálytalan plakátjaival. Ez ellégé szánalmas.
2.János2014. szeptember 24., szerda 16:53:21
A Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta a Fővárosi Választási Bizottság döntését, mely engem elmarasztalt füzetcsomag ügyben!!!! Mindenki, aki azt állította, hogy törvényt sértettem, nem mondott igazat.
3.János2014. szeptember 24., szerda 16:58:11
Az előző bejegyzés a Facebook ról származik. Az ítélet szerint Gajda Úr nem kampányolt a füzetcsomagokkal.
Lehet bocsánatot kérni.
Oldal 1 / 1
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.