2021. október 20., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ismerjék meg Kispest önkéntes kis kertészeit

Főoldal>Kölyök>Ismerjék meg Kispest önkéntes kis kertészeit
 
Írta: Szerk.
2019. március 27. 08:40
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Nemrégiben mutattuk be a Kós Károly iskola önkéntes kis kertészeit, a Tiszkót, vagyis Tisztasági Kommandót, akik Porkoláb Gábor vezetésével kispestieknek segítenek a kerti munkákban. Ismerjék meg ezeket az önzetlen, segítőkész kispesti diákokat.

A tavasz beköszöntével megszaporodó kerti teendőkben segítenek a Kós Károly Általános Iskola önkéntes kis kertészei. A Porkoláb Gábor tanár úr vezetésével másfél éve megalakult Tisztasági Kommandó (Tiszkó) diákjai kisebb kerti munkákban önkéntes alapon segítenek olyan kispestieknek, akik koruk, vagy egészségi állapotuk miatt már nem, vagy nehezen tudnák elvégezni.

 

 

Az önkéntes kertészek kéthetente tevékenykednek, vagy ott, ahová hívják őket, vagy ha épp nem kapnak meghívást, a közterületen szorgoskodnak. Most éppen egy közterületre hívta segítségül a Tiszkót Koppány Eteléné Kispest határához, a Temesvár köz környékéhez.

 

– Örülök, hogy jöttek segíteni ezek a lelkes fiatalok, hiszen ez annyira félreeső szeglete Kispestnek, hogy talán ezért nem jut elég figyelem az önkormányzat részéről – mondta az asszony.

 

 

A kis kertészek rögvest munkához is láttak, ahogy leszálltak a buszról, néhány perccel később már több zsák meg is telt az összeszedett avarral, ágakkal, szeméttel. Jókedvűen, nevetgélve, de szorgosan kapirgáltak.

 

Az összességében elmondható a srácokról, hogy otthon is szívesen segítenek a kerti munkában és odafigyelnek arra, hogy az utcán ne szemeteljenek. A 6/a osztályba járó Keszi például mindig inkább zsebre rakja a szemetet, ha épp nem talál a közelben kukát.

– Azért jelentkeztem a Tiszkóba, mert nagyon szeretek segíteni, nem várok érte dicséretet, vagy jutalmat, egyszerűen szeretem, ha segíthetek – mondta Keszi, aki nagyon büszke a kis csapatra, és a közös munkára, amit végeznek.

 

 

A 6/c osztályos Árpád másodszor jött, neki szülei elismerése volt az igazi jutalom az első alkalommal végzett önzetlen munka után.

– Nagyon szívesen jövök máskor is, és igazán jólesett, hogy anyukámék büszkék voltak rám – mondta Árpád, aki otthon is sokat segít a kertben. Elmondta, hogy sok osztálytársa is Tiszkós, akikkel még jobban kijön, mióta ő is tagja a csapatnak. – De másokkal is megismerkedtem, akikkel azelőtt kevesebbet beszélgettünk – mondta.

 

Osztálytársa Roland, aki most volt először, szintén élvezi a többekkel együtt töltött időt.

– A barátaim meséltek a Tiszkóról, Gábor bácsi is, úgy éreztem, itt a helyem – mondta Roland, aki eleve szívesebben tölt időt, sportol a szabad levegőn, mint a számítógép előtt.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.