2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ismerjék meg Kispest önkéntes kis kertészeit

Főoldal>Kölyök>Ismerjék meg Kispest önkéntes kis kertészeit
 
Írta: Szerk.
2019. március 27. 08:40
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Nemrégiben mutattuk be a Kós Károly iskola önkéntes kis kertészeit, a Tiszkót, vagyis Tisztasági Kommandót, akik Porkoláb Gábor vezetésével kispestieknek segítenek a kerti munkákban. Ismerjék meg ezeket az önzetlen, segítőkész kispesti diákokat.

A tavasz beköszöntével megszaporodó kerti teendőkben segítenek a Kós Károly Általános Iskola önkéntes kis kertészei. A Porkoláb Gábor tanár úr vezetésével másfél éve megalakult Tisztasági Kommandó (Tiszkó) diákjai kisebb kerti munkákban önkéntes alapon segítenek olyan kispestieknek, akik koruk, vagy egészségi állapotuk miatt már nem, vagy nehezen tudnák elvégezni.

 

 

Az önkéntes kertészek kéthetente tevékenykednek, vagy ott, ahová hívják őket, vagy ha épp nem kapnak meghívást, a közterületen szorgoskodnak. Most éppen egy közterületre hívta segítségül a Tiszkót Koppány Eteléné Kispest határához, a Temesvár köz környékéhez.

 

– Örülök, hogy jöttek segíteni ezek a lelkes fiatalok, hiszen ez annyira félreeső szeglete Kispestnek, hogy talán ezért nem jut elég figyelem az önkormányzat részéről – mondta az asszony.

 

 

A kis kertészek rögvest munkához is láttak, ahogy leszálltak a buszról, néhány perccel később már több zsák meg is telt az összeszedett avarral, ágakkal, szeméttel. Jókedvűen, nevetgélve, de szorgosan kapirgáltak.

 

Az összességében elmondható a srácokról, hogy otthon is szívesen segítenek a kerti munkában és odafigyelnek arra, hogy az utcán ne szemeteljenek. A 6/a osztályba járó Keszi például mindig inkább zsebre rakja a szemetet, ha épp nem talál a közelben kukát.

– Azért jelentkeztem a Tiszkóba, mert nagyon szeretek segíteni, nem várok érte dicséretet, vagy jutalmat, egyszerűen szeretem, ha segíthetek – mondta Keszi, aki nagyon büszke a kis csapatra, és a közös munkára, amit végeznek.

 

 

A 6/c osztályos Árpád másodszor jött, neki szülei elismerése volt az igazi jutalom az első alkalommal végzett önzetlen munka után.

– Nagyon szívesen jövök máskor is, és igazán jólesett, hogy anyukámék büszkék voltak rám – mondta Árpád, aki otthon is sokat segít a kertben. Elmondta, hogy sok osztálytársa is Tiszkós, akikkel még jobban kijön, mióta ő is tagja a csapatnak. – De másokkal is megismerkedtem, akikkel azelőtt kevesebbet beszélgettünk – mondta.

 

Osztálytársa Roland, aki most volt először, szintén élvezi a többekkel együtt töltött időt.

– A barátaim meséltek a Tiszkóról, Gábor bácsi is, úgy éreztem, itt a helyem – mondta Roland, aki eleve szívesebben tölt időt, sportol a szabad levegőn, mint a számítógép előtt.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.