2021. október 20., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ismét adót emelt a városvezetés

Főoldal>Közélet>Ismét adót emelt a városvezetés
 
Írta: Szerk.
2020. szeptember 30. 09:50
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Jelentős mértékű építményadó emeléssel terheli a kispesti vállalkozásokat a baloldali városvezetés azok után, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt budapesti viszonylatban is az egyik legkevesebb segítséget nyújtotta nekik. Eközben ismét megjelent egy plusz több tízmillió forintos tétel a kommunikációs költségek soron.

A kispesti vállalkozásokat érintő építményadó emelésről döntött a baloldali többség a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. Mindezt azok után, hogy budapesti viszonylatban is az egyik legkevesebb segítséget nyújtotta a helyi vállalkozásoknak a baloldali városvezetés a koronavírus- járvány első hullámának idején.

 

OLVASTA MÁR?

Nemmel szavazott a baloldal Kránitz menesztésére is

 

Más kerületek segítettek, Kispesten alig

– A veszélyhelyzet idején javasoltuk, hogy az önkormányzati ingatlanokban működő, nehéz helyzetbe kerülő, vagy bezárni kényszerülő vállalkozásoknak nyújtson segítséget az önkormányzat akár úgy, hogy 50 százalékkal csökkenti a bérleti díjakat, vagy indokolt esetben engedje el a díj megfizetését a május és augusztus közötti időszakban, de semmi választ nem kaptunk a városvezetéstől – mondta lapunknak a segítségnyújtást kezdeményező Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő. Hozzátette: azon túl, hogy nem látjuk, milyen lépéseket tesz a baloldali városvezetés, hogy segítse a helyi vállalkozásokat, vagy újak számára vonzóvá tegye Kispestet, most még rosszabb, a vállalkozások terheinek növelésének irányába fordultak.

 

Tavasszal kevés segítséget kaptak a baloldali városvezetéstől a kispesti vállalkozások, most magasabb adó terheli őket, eközben a kommunikációs büdzsé érinthetetlen

 

Újabb tízmilliók a kommunikációs költségvetésben?

Ezzel párhuzamosan újabb, 20 milliós nagyságrendű összeg jelent meg az elmúlt években számos alkalommal emelkedő sajtó- és kommunikációs költségek soron, amelyet a baloldali városvezetés egy tavalyi évről az ideire áthúzódó kötelezettségként magyaráz. Emlékezetes, 2019-ben az önkormányzati választási kampány előtt 50 millió forintot költött egy több hónapos plakátkampányra a korrupciógyanúba keveredett baloldali városvezetés, amelyen azt sugallta, Kispesten minden rendben van, szépen fejlődik…

 

OLVASTA MÁR?

Folytatja a bohózatot az egymással marakodó kispesti baloldal

 

A jobboldal szerint, ha egyébként van forrás a kommunikációs költségek sorozatos emelésére, lehetne biztosítani nagyobb összegeket a kispesti gyermeknevelő intézmények dologi kiadásaira is. A Kispest TV 20 milliós költségvetését például 2015-ben duplázták meg, azt ígérve, hogy csak ideiglenes. De még tavaly is 46 millió forintból gazdálkodott.

 

OLVASTA MÁR?

Látszatintézkedések és hakni, valódi átláthatóság helyett

 

– Folyamatosan hangsúlyozzuk, hogy a kispesti óvodák és bölcsődék dologi, tehát eszközökre, játékokra fordítható kiadása kevés, ezért is javasoltuk tavaly, hogy minden intézmény kapjon plusz 1-1 millió forintot – mondta Dódity Gabriella.

 

Lassú megállapodás a Kúttói erdőért

Nem kapkodta el a baloldali városvezetés, hogy megállapodást kössön a Kúttói erdőben egy éve, állami támogatással kialakított sport- és szabadidőpark állagmegóvására és fenntartására a területet tulajdonló Pilisi Parkerdő Zrt-vel. Megkésett, de fontos megállapodás született végre, hiszen a terület kezdett elhanyagolttá válni.

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.