2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ismét átadó volt a Kossuth téren

Főoldal>Közülünk>Ismét átadó volt a Kossuth téren
 
Írta: Szerk.
2018. április 05. 17:58
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Rendezett zöldfelülettel és járdával újra átadták a fővárosi támogatással megújult Kossuth téri piac mögötti parkolót, a sportpályával, a közösségi térrel és a mostanra elkészült zöldfelülettel. A munkálatok tavaly tavasszal kezdődtek, a területet szeptemberben egyszer már átadták, csak akkor még nem voltak virágok és kampány sem, így az egyébként törvényellenesen kizárólag a baloldali képviselőjelölteket szerepeltető publimont táblák után ezúttal is csak Burány Sándor (MSZP-PM) országgyűlési képviselőjelölt kaphatott mikrofont…

Örvendetes, hogy öt év után végre teljesen elkészült a fővárosi támogatással újjáépült Kossuth tér mögötti, Trefort Ágoston Szakközépiskola előtti terület. A rendezetlen szakaszt korábban is parkolóként használták a piacra érkezők, ám a szárazságban a por, esőben a kátyúkban felgyülemlett, szinte térdig érő víz és a sár okozott gondot az autósoknak.

Dr. György István Kispest Fideszes országgyűlési képviselőjelöltje 2013-ban még főpolgármester-helyettesként kollégájával, Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnokkal sokat lobbizott azért, hogy a kerület sikeresen szerepeljen a Fővárosi Önkormányzat Tér_Köz pályázatán. A háromból kettő, a Kossuth tér és a Jézus Szíve Templom környezetének rendbetételére beadott pályázaton összességében 250 millió forintot nyert Kispest, amelyet az önkormányzat 100 millió önerővel egészített ki. Így elkezdődhetett a munka, a megvalósult sportpálya és parkoló terveit az előző ciklusban Kispest Önkormányzata készíttette el. Azt nem tudni, hogy a városvezetés miért várt éveket a megvalósítással, de végül tavaly őszre elkészült a modern parkoló és közösségi tér, mostanra pedig a környezetében lévő zöldterület is megújult. Ezt adták át most a térrel együtt, amelynek korábban egyszer már szerveztek átadót.

Voltak azonban, akik nemtetszésüket fejezték ki a kialakítás miatt. A környéken élők kifogásolták, hogy a kosárlabda pálya – amelyet egyébként zömében a közeli iskola diákjai használnak – túl hangos, de káosz volt a parkolásból is, hiszen a városvezetés által tervezett területen a jól láthatóan felfestett parkolók mellett a streetball pályák is parkolóként funkcionálnak. Ez pedig számos félreértést szült. Nem beszélve arról, hogy ránézésre kevesebb parkolóhelynek tűnik, így nem segített a piac körüli nehézkes parkoláson sem.

- Jó látni, hogy végre megvalósulhatott a tér rendezése, a pályázat sikerességéért sokat dolgoztunk dr. György István főpolgármester-helyettessel. Sokan aggodalmukat fejezték ki a kosárlabdapálya miatt, és a streetball pályán elhelyezett parkolók miatt is nagy volt a felháborodás. Azoknak, akik ezzel megkerestek elmondtam, hogy a terveket Kispest Önkományzata készíttette, abba nem volt beleszólásunk, és azon utólag sem lehetett már változtatni. Ugyanakkor mindent összevetve örülök, hogy a korábbi sáros, kátyús, vállalhatatlan rész helyett kultúrált környezet várja a környéken élőket. Szeretnénk, ha több közösségi tér jöhetne létre Kispesten, ezen dolgozunk a jövőben is. Örömmel mondhatom, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával megépülhet a Csokonai utcai lakótelepre tervezett közösségi tér 15 szabadtéri sporteszközzel is – mondta el lapunknak Dódity Gabriella.

 

A wekerlei kispiac is kapott támogatást

A kerületi fejlesztéseket támogató Tér_Köz pályázatot tavaly is kiírta a Fővárosi Önkormányzat, amelyen Kispest több pályázattal is indult. A baloldali városvezetés azonban nem tervezte az amúgy évek óta elkészült, a wekerlei kispiac felújítását célzó pályázat beadását, mint ahogyan az a testületi ülésen elhangzott, szerintük nem volt értelme. A kispesti Fidesz-KDNP frakció szorgalmazta csak a pályázat benyújtását, amelynek sikeréért Földesi Gyula Kispest Fideszes országgyűlési képviselőjelöltjével közösen lobbiztak is a fővárosban. Nem hiába, hiszen a wekerlei kispiac felújítására beadott pályázat is a nyertesek között szerepelt, így Kispest újabb 110 millió forintos fejlesztési forrást nyert a fővárostól.

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.