2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ismét siker az Illatos úton

Főoldal>Közülünk>Ismét siker az Illatos úton
 
Írta: Szerk.
2016. november 28. 16:52
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Harmincegy árva kisállat talált szerető gazdára az Illatos úti ebrendészeti telep örökbeadó napján. Sok civilszervezet és állatvédő azon dolgozott és dolgozik minden nap, hogy a lehető legtöbb kutya és macska meleg otthonba kerüljön.

Örökbefogadó napot tartott a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálata és a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány az Illatos úti ebrendészeti telepen. A délelőtt folyamán huszonöt kutya és hat cica lelt meleg otthonra és szerető családra. Mivel az ebrendészeti telep nem állatmenhely, nagyon fontos, hogy a talált és befogott állatok minél hamarabb gazdára találjanak, és újabb elkóborolt, vagy éppen utcára tett állatnak biztosítsanak menedéket. Ez annál is inkább fontos, mert a telepen jó ideje teltház van.

 

 

Dódity Gabriella, Kispest önkormányzati képviselője évek óta segíti az Illatos út munkáját, a rendezvényen a DOKTA kuratóriumának tagjaként önkéntesként segítette a leendő gazdikat a választásban.

- Mindenkit, aki négylábú barátot keres, arra biztatok, nézzen körül az Illatos úton! Nagyon sikeres volt a mostani örökbeadó nap is, de még így is rengeteg lélek árválkodik a kennelekben. Bár a mostani napon a többi programom miatt csak szűk két órát tudtam jelen lenni, nagy öröm volt így is, hogy nem egy kutyushoz én kísértem oda az új gazdit - mondta el Dódity Gabriella.

Az Illatos úti telepre csak a fővárosból évente mintegy 2000 kutya kerül be, amelyek jelentős hányadát saját gazdája adja le. A 94 férőhellyel rendelkező telep folyamatosan helyhiánnyal küzd, így nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy az Illatos úti telepen minden nap lehetőség van az örökbefogadásra, nem csak kiemelt rendezvények keretein belül.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.