2022. október 02., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (50)
augusztus (20)
július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Izgalmas zenei fúzióval népszerűsítik a klasszikus zenét

Főoldal>Közülünk>Izgalmas zenei fúzióval népszerűsítik a klasszikus zenét
 
Írta: Szerk.
2020. augusztus 31. 10:11
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A napokban jelent meg a komoly-, illetve klasszikus zenét a könnyűzenével "házasító" The CrossOvers együttes új videoklipje, a Barock. A formáció nem idegen, hiszen a korábbi Ötvös Session zenei műhely jogutódjaként folytatja zenei munkáját, amelynek Ötvös Gábor zongoraművész mellett Szimicsevics Judit fuvolaművész, a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola zenetanára is a tagja. Ezzel a méltán különleges zenei fúzióval céljuk, hogy minél szélesebb körhöz közelebb vigyék a klasszikus muzsikát.

A könnyű- illetve a világzenei irányba nyitással szeretné közelebb hozni a szélesebb közönség felé a komolyzenét a The CrossOvers zenekar, amely az Ötvös Session zenei műhely mintegy jogutódjaként folytatja a muzsikálást. A formáció gyakorlatilag ugyanaz maradt, így Szimicsevics Judit fuvolaművész, a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola tanára, és Ötvös Gábor zongoraművész alkotják a „keménymagot”.

 

A zenekarnak épp a napokban jelent meg az új videoklipje, a Barock, amelyben bepillantást nyerhetünk, hogyan öltöztetik „könnyített köntösbe” a művészek a klasszikus zenét:

 

 

A videoklip – ahogy láthatjuk – egy kibővített csapattal, a Stifler Mamája zenekarral kiegészülve készült el.

 

– Ez a zenei fúzió, a klasszikus zene könnyűzenével való házasítása rendkívül izgalmas feladat számunkra, igazi kihívás – mondta lapunknak Szimicsevics Judit. –  A közönséghez való közelebb kerüléshez pedig ez a zenei fúzió remek eszközül szolgál számunkra, hiszen így az a nem titkolt álmunk is valóra válhat, hogy az egészen fiatal generáció is közel kerüljön a magas szintű zenei kultúrához. Ezt egyfajta küldetésként is fogjuk fel – tette hozzá.

 

A világ mostani helyzetében, amikor a járvány okozta nehézségek miatt a közönséggel sajnos személyesen nem tudnak találkozni, így jelen pillanatban az internet világában láthatók és hallhatók, a Facebook-on és a YouTube-on. De készülőben van az együttes kislemeze is, ami – szintén a járványhelyzet miatt – elnyújtott formában valósul meg.

 

Értéket és hagyományt közvetítenek

Nem csak a komoly, illetve klasszikus zene révén közvetítenek hagyományos értékeket a közönség felé, hiszen például a trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából új hangszerelést álmodtak meg a csodálatos „régi magyar himnusznak”, a Boldogasszony Anyánk kezdetű éneknek:

 

 

– Úgy gondoljuk, hogy e régi himnusz nélkül a mostani, gyönyörűséges Kölcsey-Erkel nemzeti énekünk sem bírna olyan erővel a nemzeti egység szempontjából – mondta Szimicsevics Judit –, hiszen ahogy jelenleg a Himnusz, korábban a Boldogasszony Anyánk énekéhez kapcsolták a magyarság nemzettudatát és megtartó erejét. – A magyarok számára az Úristen és Mária személye óriási jelentőséggel bírt, hiszen minket a kereszténység tartott meg Európa középen a legvérzivatarosabb századokban is. Ezért gondoltuk feldolgozni ezt a csodálatos éneket – tette hozzá.

 

Főkép: Youtube, képernyőkép

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.