2024. május 27., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.c3219c4173bc.jpg]

Jövőre is folytatódnak az adócsökkentések

Főoldal>Közérdekű>Jövőre is folytatódnak az adócsökkentések
 
Írta: Szerk.
2021. május 11. 15:31
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
„Jövőre is folytatódnak az adócsökkentések és adóegyszerűsítések: a gazdaság újraindítását az adópolitikán keresztül is segítjük” – közölte Varga Mihály a közösségi oldalára feltöltött videoüzenetében. A pénzügyminiszter ebben a jövő évi adókönnyítésekről szóló törvényjavaslatról beszélt, mely hamarosan az Országgyűlés elé kerül.

Varga Mihály elsőként arról beszélt, hogy a kormány csökkenti a munkabérek adóterheit. Jövő júliustól a szociális adó mértéke 15 százalékra mérséklődik, és a szakképzési hozzájárulás – a kedvezmények fenntartása mellett – beépül az adóba. „A munkát terhelő adók mértéke így 2 százalékponttal csökken, valamint tovább egyszerűsödik az adórendszer. Évente 250 milliárd forint marad a vállalkozásoknál” – magyarázta.

 

A pénzügyminiszter szavai szerint könnyebb és olcsóbb lesz az átalányadózás is. Ez az adózási forma a jövőben az éves minimálbér tízszereséig, kiskereskedelmi tevékenységnél ötvenszereséig választható.  „Az így adózó egyéni vállalkozónak az éves minimálbér feléig nem kell személyi jövedelemadót fizetni. Továbbá élhetnek a családi adókedvezmény lehetőségével is. Az intézkedés 70 ezer vállalkozónak jelenthet könnyebbséget” – részletezte.

 

Elmondta azt is, hogy segítséget kapnak a gazdaság újraindításában aktívan részt vevő piaci szereplők is: jövő évtől a kockázatai tőkealap-kezelőknek és a tőzsdéknek nem kell különadót fizetniük. Kedvezmény támogatja a rezsicsökkentés megőrzését is: az energiaellátók a veszteségüket a következő öt adóévben levonhatják az adózás előtti eredményből.

 

„És végül, de nem utolsósorban jelentős lépést teszünk a kriptodevizákból származó jövedelmek kifehérítése felé. Jelenleg a kriptodevizák adóterhe 30,5 százalék, ami 15 százalékra csökkenhet” – hangsúlyozta Varga Mihály. Mint mondta, ez többmilliárd forintot hozhat a költségvetésnek. Hozzátette: a kormány folytatja a családokat és a vállalkozásokat támogató gazdaságpolitikát, ennek része az Országgyűlés elé kerülő adókönnyítő törvényjavaslat is.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.