2019. december 13., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Jövőre megújulhat

Főoldal>Közélet>Jövőre megújulhat
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. szeptember 12. 11:57
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az Ady Endre út Határ úthoz közel eső része komoly kihívást jelent nap mint nap az autósok számára, a meglehetősen rossz állapotban lévő útburkolat hibáit szinte már-már lehetetlen kikerülni. Jó hír, hogy az út egy szakasza jövőre megújulhat, ám a teljes felújításra még éveket várni kell.

Dr. György István főpolgármester-helyettestől megtudtuk: idén áprilisban fogadta el a közgyűlés a 2012-13-as útfelújítási programot, amelyben az Ady Endre út Baross utca és Rákóczi utca közötti, kritikus szakaszának felújítása is szerepel. A felújítás várhatóan 2013-ban fog megvalósulni - legalább is a főváros ezt tervezi. Amennyiben azonban a most előkészítés alatt álló jogszabály az út tulajdonjogát átadja a kerületnek, akkor azt a Kispesti Önkormányzatnak kell majd felújítania. Az Ady Endre út kapcsán a másik fontos fejlesztési elképzelés a 42-es villamos vonalának a Gloriett lakótelepen épülő végállomásáig történő meghosszabbítása, amely a 136E és a 194-es buszjáratokat tehermentesítené, és gyors, pontos eljutási lehetőséget biztosítana a 3-as metró Határ úti megállója felé. A főpolgármester-helyettes elmondta: a vonal a mai végponttól egy aluljárón keresztezné a lajosmizsei vasútvonalat, majd az Új temető utca, Csapó utca, Barta Lajos utca, Kinizsi Pál utca, Margó Tivadar utca útvonalon érné el a P+R parkolóval ellátott végállomást.  A beruházás keretében megújul majd az Ady Endre úti villamospálya, amelyen végig akadálymentes megállóhelyek létesülnek. A projektet uniós forrásból finanszíroznák a megvalósulás a következő uniós támogatási ciklusban, 2014 és 2020 között várható.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.