2020. július 12., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Katasztrófahelyzetet gyakoroltak a kispesti gyerekek

Főoldal>Közélet>Katasztrófahelyzetet gyakoroltak a kispesti gyerekek
 
Írta: Szerk.
2015. október 16. 16:42
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A „Veszélyes felhő 2015” katasztrófavédelmi gyakorlat során a Puskás Ferenc Általános Iskola tanulói helyt álltak az iskolában berendezett befogadó állomáson.

Egy elképzelt katasztrófahelyzetben álltak helyt a Puskás Ferenc Általános Iskola tanulói október 12-én. Részvételükért és ügyességükért dr. Kovács Bence a XIX. kerületi kormányhivatal vezetője, valamint honvédelmi elnökhelyettese, Tóth Gábor alezredes oklevéllel és csokoládéval jutalmazta a gyerekeket.

 

 

A „Veszélyes felhő 2015” gyakorlat szerint Budapest IX. kerületét átszelő közúton erősen maró és mérgező folyadékot szállító tartályos gépjármű az árokba csapódott. A baleset következtében a tartály megrepedt és nagy mennyiségű mérgező anyag jutott a levegőbe.

 

A baleset időpontjában és helyszínén változó irányú, észak-déli és észak-délkelet irányú mérsékelt erejű szél uralkodott, amelynek következtében a maró és mérgező „felhő” a XIX. kerületet is érintette. Ezért szükségessé vált a Helyi Védelmi Bizottság összehívása, hogy lakosságvédelmi intézkedéseket tegyen, például a lakosság tájékoztatását, a felhő által érintett területek zárását, de azonnali hatállyal megtiltotta a szabad területen való munkavégzést is.

 

 

A gyakorlat során a Puskás Ferenc Általános Iskolában berendeztek egy befogadó állomást, amely a lezárt területen kívül rekedt lakosság befogadását tette lehetővé. A gyakorlatban részt vettek a Vöröskereszt és a Katasztrófavédelem munkatársai is.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.