2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kedvező előjelek az EP-választásra

Főoldal>Közélet>Kedvező előjelek az EP-választásra
 
Írta: Szerk.
2018. október 25. 09:20
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kormánypártok számára kedvező lehet a jövő májusi EP-választás, ahol eldől, milyen irányba halad tovább Európa. Magyarország a központosított európai szuperállammal szemben, a nemzetállamok mellett foglalt állást és minden lehetősége adott, hogy számára kedvezően befolyásolhassa Európa jövőjét.

Azért a migráció lesz a jövő májusi európai parlamenti (EP-) választás legfontosabb témája, mert a többi kulcskérdés is levezethető belőle, vagy összefügg vele – mutatott rá Mráz Ágoston Sámuel politikai elemző, a Nézőpont Csoport vezetője a Kispesti Fidesz Polgári Klubján. Az Európai Unió jövője is ide tartozik: folytatódik-e a brüsszeli központosítás és az unió „szuperállammá” alakítása, amely Brüsszelből döntené el a tagállamok feje fölött például a migrációs politikát, vagy visszatérhet-e az erős nemzetállamok uniója, ahol a tagállamok szabad utat járhatnak. E két erő feszül egymásnak: a „föderalisták”, a megaállam hívei és a „szuverenisták”, a nemzetállamokban gondolkodók – tette hozzá.

 

Nem véletlen, hogy az ellenzék kerüli a témát, mert nincs hiteles mondanivalójuk – mondta –, hiszen néhány éve még „álproblémáról” harsogtak, mára a baloldal politikusai azt állítják, hogy ők mindig is határkerítést akartak építeni, ami „komikus, furcsa érzés”. Ezért is érezhetik úgy az ellenéki pártok és szavazóik, hogy nem lesz számukra kedvező kimenetelű az EP-választás. Továbbá azért, mert általában az egész ellenzékről elmondható: katasztrofális állapotban van. A kormánypártok viszont erejük teljében vannak: áprilisban 2,8 millió ember támogatását nyerték el, ami a kutatások szerint azóta még növekedhetett is. Ezért a Fidesz-KDNP-nek minden esélye megvan, hogy sikeresen szerepeljen a 2019-es két választáson (tavasszal az európai parlamentin, ősszel pedig az önkormányzatin).

 

Közép-Európa erős és egységes

Magyarország akkor lehet képes számára kedvezően alakítani Európa jövőjét, akkor lehet erős az érdekérvényesítő képessége, ha vannak szövetségesei – hangsúlyozta Mráz –, márpedig soha ennyi szövetségese nem volt hazánknak, mint jelenleg. Elmondható, hogy minden szomszédos állammal jó viszonyt alakítottunk ki: erőssé vált a V4 együttműködés, a történelmi tehertételek ellenére kedvező a kapcsolat Romániával, Szerbiával és szövetségeseink között tudhatjuk Bulgáriát, Horvátországot, Bajorországot és Olaszországot is.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.