2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kétmillió forint adomány György István jótékonysági koncertjén

Főoldal>Közülünk>Kétmillió forint adomány György István jótékonysági koncertjén
 
Írta: Szerk.
2015. december 07. 12:52
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Örömmel jelentette be dr. György István kormánymegbízott, hogy a Póka Egonnal és zenésztársaikkal idén immár ötödik alkalommal megrendezett jótékonysági koncertjükön több mint kétmillió forintot ajánlottak fel az adakozók. A bevételt kispesti és kőbányai hátrányos helyzetű gyerekek nyári táborozására ajánlják fel, és az Eszterlánc bölcsőde sószobájának kialakítását is támogatják.

Idén is önzetlenségéről tett tanúbizonyságot a kőbányai KÖSZI teltházas közönsége dr. György István Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is! jótékonysági koncertjén. A jó hangulat mellett a jó szándékból sem volt hiány, hiszen összesen 2.010.000 forint adomány gyűlt össze az egyébként ingyenes koncerten, ahol a kormánymegbízott Póka Egonnal és profi zenésztársaikkal ragadott gitárt. Idén sem maradhatott ki a repertoárból az Újra itt van a nagy csapat, a Régi csibészek vagy a Gyöngyhajú lány, de a legendás örökzöldek mellett néhány újabb sláger is felcsendült. Természetesen idén sem maradhatott el, hogy a Kőbányai Zenei Stúdió növendékeiből és tanáriból verbuválódott zenekar tagjai megcsillogtassák tehetségüket; dr. György István és Póka Egon mellett Szakadáti Mátyás, ifj. Tornóczky Ferenc, Sipeki Zoltán, illetve a vokalisták, Dósa Szelina és Radó Éden is rendre elkápráztatták a közönséget.

 


Az idei koncert kétmilliós bevételének egy részét a kispesti hátrányos helyzetű gyermekek nyári táborozására ajánlják fel. Az adományok célba juttatásával a Kispesti Társaskör Egyesületet bízták meg; a civil szervezet pályázatot ír majd ki, aminek a részleteit később teszik közzé. A kispesti Eszterlánc bölcsőde sószobájának létesítését is támogatják az bölcsőde alapítványán keresztül. A bevétel másik felét kőbányai gyermekek táborozására ajánlják fel.

 


Mielőtt a húrok közé csaptak, dr. György István mesélt az idén ötödik alkalommal megrendezett jótékonysági koncert történetéről is: már fiatalon megtanult gitározni, majd kőbányai polgármestersége idején kötött barátságot Póka Egonnal, abban az időben is többször zenéltek együtt. Majd tíz évvel később, amikor a kollégáinak mesélt erről, akkor jött az ötlet Dódity Gabriellától (jelenleg kispesti önkormányzati képviselő -  a szerk.), hogy elevenítsék fel ezt hagyományt. Az első „Adjunk a húroknak…” jótékonysági koncertet 2011 karácsonya előtt tartották, azóta összesen immár 12 millió forint adományt gyűjtöttek a szervezők, amit többek között sérült és beteg gyermekek javára, idősotthonok, illetve gyermekek átmeneti otthona lakói részére  ajánlottak föl Kőbányán és Kispesten.

Dr. György István és a koncert ötletgazdája: Dódity Gabriella

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.