2019. december 13., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

KEVESEBB KISPESTI MUNKANÉLKÜLIT!

Főoldal>Közélet>KEVESEBB KISPESTI MUNKANÉLKÜLIT!
 
Írta: Szerk.
2014. október 12. 11:14
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kerület kiemelt feladata, hogy csökkenjen a kispesti munkanélküliek száma. Ezen az önkormányzat is sokat javíthat, ha segíti az álláskeresőket és ezzel együtt előmozdítja a helyi vállalkozások bővítését – hangsúlyozta lapunknak Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Sajnos sokan kerülnek abba a helyzetbe, hogy átmenetileg vagy akár hosszabb időre is munka nélkül maradnak. A kerületi önkormányzatnak segítséget kell nyújtania a munkalehetőségek felkutatásában, részt kell vállalnia az álláskeresésben, oktatásban, továbbképzésben, és az álláskeresők és a munkaadók egymásra találásában is – jelentette ki lapunknak a polgármesterjelölt.

Dódity Gabriella elmondta, ahhoz, hogy ezt elérjük, többlépcsős segítséget kell nyújtani az itt élő álláskeresőknek és a helyi vállalkozásoknak. Első lépésként létre kell hozni az önkormányzat szervezésében egy olyan munkaerő-közvetítő bázist, amely a kispesti vagy akár dél-pesti vonzáskörzetben lévő vállalkozások megüresedett munkahelyeit fogja össze. Nagyon fontos – tette hozzá –, hogy elérjék, hogy a helyi munkahelyek betöltésében előnyt élvezzenek a kispestiek. Az álláskeresés mellett a munkahelyteremtésben is jelentős szerepet kell vállalnia az önkormányzatnak. Ennek érekében a Fidesz-KDNP felülvizsgálja, hogy vannak-e olyan üres ingatlanok a kerületben, ahol kispesti munkahelyeket teremtő vállalkozások működhetnének.

 

Emellett kiemelten kell segíteni a kezdő vállalkozásokat, hiszen egy-egy ilyen önmagában is munkahelyeket teremt – mutatott rá Dódity Gabriella. Hozzátette, már most is nagyon sokan keresik meg, álláskeresésben kérve a segítségét.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.