2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kezdődhet az új Bozsik stadion építése

Főoldal>Kupa>Kezdődhet az új Bozsik stadion építése
 
Írta: Szerk.
2019. január 02. 17:16
Rovat: Kupa
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Aláírták a szerződést, kezdődhet a Bozsik Stadion építése. A 11,8 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően egy tízezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező stadion épül, amely a fedett lelátókon akár nyolcezer fő befogadására lesz képes.

Hamarosan elkezdődhet, és a tervek szerint 2020-ra befejeződhet az új Bozsik Stadion építése, mivel a sikeres közbeszerzési eljárást követően decemberben aláírta a Nemzeti Sportközpontok a nyertesekkel a szerződést. Ennek értelmében a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. és a West Hungária Bau Kft. építi fel a több mint 8000 ezer férőhelyes sportlétesítményt Kispesten. A mintegy 70 ezer négyzetméteres területen egy tízezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező stadion épül, fedett lelátóval, egy földszint plusz három emelet magas fejépülettel, szociális és szolgáltató egységekkel, valamint 438 parkolóhellyel. A fejépületben kapnak helyet a sporttechnológiai területek, a VIP helyiségek, a fő kamera- és közvetítő állások, valamint a gépészeti terasz. Az épített pályavilágítás alkalmas lesz HD minőségű közvetítésekhez. A vendégszurkolók bejutását a MÁV vasúti pályája fölött építendő acélszerkezet biztosítja majd. Az új létesítmény a legmodernebb, UEFA Category 4-es, illetve az MLSZ I. osztály A-kategóriájának megfelelően épül.

 

Utánpótlásközpont kormányzati támogatással 

Nemrég adták át Kispesten a szintén kormányzati támogatással, 4,2 milliárd forintból épült Budapest Honvéd FC Magyar Futball Akadémiát is. A komplexumban hét pálya található, amelyek közül kettő a legmodernebb technológiával készült műfüves pálya, és amelyeket a Budapest Honvéd legendáiról neveztek el: Tichy Lajos, Bozsik József, Kocsis Sándor, Puskás Ferenc, Budai II László, Détári Lajos és Kozma Mihály nevét viselik. Emellett található még egy olyan terület is, amelyen műfüves kispályákon edzhetnek az ifjú tehetségek. A főútról az akadémiáig vezető utat pedig a valaha élt, talán legkiemelkedőbb futball intelligenciával rendelkező játékos után, Bozsik József sétánynak nevezték el. A területet egyébként egy erdei futópálya veszi körül, ezt a tervek szerint a kispestiek is használhatják majd. A Futball Akadémia épülete 5000 négyzetméteren terül el, amely száz akadémistának és több száz játékosnak ad otthont, tantermekkel, kétszemélyes, saját fürdőszobával ellátott szobákkal és szórakozásra alkalmas helyiségekkel, konditeremmel, orvosi szobával, konyhával és ebédlővel. 

 

Egészséges életmódra ösztönöz a kormány

Fontos, hogy már gyermekkorban megkezdődjön az egészségtudatos életre nevelés, hiszen az egészséges gyermekekből jó eséllyel egészséges felnőttek lesznek. Ennek érdekében számos intézkedést tett már eddig is a kormány: 2011-ben bevezették a chips-adót, amely elősegítette, hogy a bizonyítottan sok cukrot, sót, koffeint és egyéb káros anyagokat tartalmazó élelmiszerekből kevesebbet fogyasszunk, és a gyártók is változtattak a receptúrákon. Szigorúbban ellenőrzik a menzák és az iskolai büfék kínálatát, valamint bevezették a mindennapos testnevelés órákat.

2019. január 1-től pedig tovább növelik a népegészségügyi termékadót, az egészségügyi kockázatot jelentő  üdítőitalok, szörpök, a taurint tartalmazó és nem tartalmazó energiaitalok, a cukrozott kakaóporok, az előrecsomagolt cukrozott készítmények, a sós snackek, az ételízesítők, az ízesített sörök, az alkoholos frissítők és a gyümölcsízek esetében. 

 

Forrás: Magyarepitok.hu 

Fotó: honvedfc.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.